Strona 63 z 90 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Dwa body to najlepsza opcja Te same szkła robią się nagle zupełnie inne. Jak na to nie patrzeć to niezła oszczędność
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Dwa body to najlepsza opcja Te same szkła robią się nagle zupełnie inne. Jak na to nie patrzeć to niezła oszczędność
    W pełni się zgadzam, tylko właściwe szkła trzeba umieć dobrać :grin:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bartek_902, co do d3s, tak się składa, że robię nim od czasu do czasu, specjalnie nie narzekam - poza ciężarem, ale żeby od razu recepta, wcale tak nie uważam. Wiele pięknych słów i myśli na temat, co kto robi i dlaczego, że jedni muszą - więc narzekają inni amatorzy - więc robią z chęci, a gdzie ten trzeci segment - artyści? Chyba, że za artystę uznać kogoś kto w Pile zrobił xxx ślubów i kilkanaście koncertów i za takiego się już uważa? W dalszym ciągu nie wiem gdzie ta przepaść (7d/5dmII), ale już pytał nie będę bo mi trola dorobili, dlatego, że śmiałem zapytać, zapytać o to co dla innych jest pewne i oczywiste.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    ... a gdzie ten trzeci segment - artyści? Chyba, że za artystę uznać kogoś kto w Pile zrobił xxx ślubów i kilkanaście koncertów i za takiego się już uważa?
    No to pokazałeś wreszcie klasę
    Idź trollu leczyć kompleksy gdzie indziej.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Taki sam temat jak wybory między 50D a 5D MK1, tyle że tutaj 7D ma dużo mniejszą technicznie przewagę i właściwie chodzi tylko o rozmiary matrycy i te 8fps z szybkim af, raczej bym się nie zastanawiał...FF only ale ostatnio widzę że nadal 5Dmk1 dość mocno wypracowane 4 tysiaki się trzyma tyle co lekko używane 7D więc tutaj z zamkniętymi oczami 7D biorę bo ma olbrzymią przewagę nad dziadkiem a nad mk2 tyci tyci
    Masz kasę artysto to bierz FF w nowej odsłonie i kręc filmy, teledyski, śluby i koncerty ) dla mamony.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    7D biorę bo ma olbrzymią przewagę nad dziadkiem a nad mk2 tyci tyci
    Czyli 5dmk2 ma olbrzymią przewagę na dziadkiem 5d... jak dla mnie dość odważne stwierdzenie.
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Czyli 5dmk2 ma olbrzymią przewagę na dziadkiem 5d... jak dla mnie dość odważne stwierdzenie.
    No choćby filmy HD.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    No choćby filmy HD.
    Dość słaby argument jak dla fotografa, który na sprzęt do zdjęć wydaje kilka tysięcy... tzw. "plus" w postaci kręcenia filmów, jak dla mnie jest tak samo godny pominięcia, jak i LV - nigdy nie korzystam. Doceniam zarówno 7D jak i 5DmkII za wiele innych cennych (z mojego pkt widzenia) atrybutów, jak np. wysokie używalne ISO, to "coś" w zdjęciach (5DmkII), szybkość i celność AF, możliwość współpracy ze wszystkimi obiektywami - EF i EF-s (7D)...
    Argumenty za jednym i drugim body można mnożyć bez liku, ale racjonalnie i względem przeznaczenia, a nie na zasadzie "...bo coś, czego nie ma tamten, więc lepszy... nowszy - lepszy..".
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

5D w wersji I to dla mnie najlepsza jakosciowo i cenowo wersja FF Canona. Nie miala zbednych ficzerow a ilosc pixeli byla fantastycznie dobrana i w zupelnosci wystarczajaca dla 90% uzytkownikow. Wg mnie, to klasyka a w II nic lepszego nie dali i nie poprawili.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Pikczer tylko szkoda, że nie są już produkowane

Strona 63 z 90 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów