Strona 62 z 90 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Coś już napisał

Domyślnie

Również się zgłaszam.
    Od września na liczniku... aż 5900 zdjęć. Ostatnio pozbyłem się nawet 35L oraz 135L na rzecz 50 1.4 i 85 1.8. Wszystko dlatego, że nie wykorzystywałem ich możliwości, a te obiektywy są tańsze ale równie dobre dla mnie.

Rzadko kiedy sprzedam jakieś zdjęcie albo dostane zlecenie.

Mam 5dmk2 ponieważ jest idealny do portretow oraz landszaftów. Gdybym zajmował sie reporterką albo sportem wybrałbym 7D.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    tak jakoś w podsumowaniu dyskusji wyszło mi, że 5dmII to maszyna dla mniej robiących rzemieślników lub nawet chałturników, a 7d dla nieco zamożniejszych amatorów. Porozumienie pomiędzy nimi trudne, bo rzemieślnicy patrzą na amatorów za pogardą a amatorzy na rzemieślników z zazdrością.
    Bycie amatorem ma swoje zalety, masz gdzieś czy zdjęcia wyjdą i się sprzedadzą
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    dla ciebie to zwykła bzdura, a twój poprzednik w postach ma pod kreską wykaz ............"5dmII plus stos elek" a na www oferte dla klienta na śluby. Ciekaw jestem ilu tu jest uzytkowników 5dmII którzy nie robią chałtury dla kasy???
    Oj zdziwiłbyś się kolego i to bardzo :-D !!!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Bycie amatorem ma swoje zalety, masz gdzieś czy zdjęcia wyjdą i się sprzedadzą
    Popieram tezę, że bycie amatorem ma zalety i nie zgadzam się jedynie z określeniem "swoje".
    Moim zdaniem fotografowanie dla własnej przyjemności to największa zaleta amatorstwa. Robisz zdjęcia takie jakie chcesz, kiedy chcesz i tylko wówczas jak masz na to ochotę - po prostu oddajesz się swojej pasji, zainteresowaniom...

Ci, którzy coś muszą są przeważnie niezadowoleni i sfrustrowani - tak to jest.:-D
    Ostatnio edytowane przez SdoubleU ; 01-01-2011 o 16:08 Powód: Automerged Doublepost
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ci, którzy coś muszą są przeważnie niezadowoleni i sfrustrowani - tak to jest.
    No właśnie znam pare osób które robią zdjęcia zawodowo i nie raz mi mówili że mają dosyć po iluś tam latach,po prostu nie maja już takiego zapału jak kiedyś że biorą sprzet i mróz czy upał długi marsz i robienie zdjęć,oczywiscie sa tez tacy zapaleńcy którzy będą robić i w pracy i dla siebie zdjecia każdą wolną chwilą jak kto woli..

Sam też wole być amatorem i robić to dla siebie jakoś hobby i pasje
    EOS + L i kupa gratów ...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Można jeszcze coś dodać na temat?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Jeśli chodzi o ten OT to lepiej już nie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    16 stron mielenie musiało zejść na boczne tematy.
    Przecież wybór jest prosty - w zależności od tego co zamierzasz fotografować.
    5D portret, landszaft.
    7D sport, reporterka i inne dziedziny wymagające prędkości.
    Tylko jedno trzeba jeszcze wziąć pod uwagę - dopóki nie będziesz miał pełnej klatki będzie pewien niedosyt, zawsze będziesz myślał, że gdyby to zdjęcie, które właśnie zrobiłeś i jesteś nim zachwycony zrobić pełną klatką mogło by być jeszcze doskonalsze.:-D:-D:-D:-D:-D
    SdoubleU

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SdoubleU Zobacz posta
    7D sport, reporterka i inne dziedziny wymagające prędkości.
    Tylko jedno trzeba jeszcze wziąć pod uwagę - dopóki nie będziesz miał pełnej klatki będzie pewien niedosyt, zawsze będziesz myślał, że gdyby to zdjęcie, które właśnie zrobiłeś i jesteś nim zachwycony zrobić pełną klatką mogło by być jeszcze doskonalsze.:-D:-D:-D:-D:-D
    Wiesz moze byc tez tak, ze majac 5D tego zdjecia wogole bys nie zrobil...

Idziesz z 7D focic specjalnie jakis sport, nagle widzis piekna kobitka w niesamowitym kadrze, wyciagasz 7D strzelasz mega genialne foto. Gdybys mial 5D moze wogole bys nie wzial tej puszki, bo pomyslisz "po co, skoro do sportu te body sie nie nadaje, wiec sobie daruje".

Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Wiesz moze byc tez tak, ze majac 5D tego zdjecia wogole bys nie zrobil...

Idziesz z 7D focic specjalnie jakis sport, nagle widzis piekna kobitka w niesamowitym kadrze, wyciagasz 7D strzelasz mega genialne foto. Gdybys mial 5D moze wogole bys nie wzial tej puszki, bo pomyslisz "po co, skoro do sportu te body sie nie nadaje, wiec sobie daruje".
    No to właściwie wątek można zamknąć podsumowanie zrobione!!!
    Doszliśmy do tego o czym wiadomo było od samego początku - aparat wybiera się zgodnie z przeznaczeniem. A że trudno jest znaleźć coś uniwersalnego trzeba będzie nosić dwa body z kompletem szkieł na spacer do parku
    SdoubleU

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Jest coś uniwersalnego ale nie w naszym systemie i nie każdemu będzie odpowiadać bo a to kolory a to coś tam.
    Recepta jest prosta,do wszytkiego? Proszę bardzo Nikon d3s mamy FF,mamy szybkość i fps i af mamy filmy,czego wiecej potrzeba? Jedynie 15k w portfelu i samozaparcia ze jednak Nikon tez robi zdjęcia w innym przypadku dalej będziemy szukać złotego środka a tu go nie znajdziemy,chyba ze kupimy i 5d i 7d
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 62 z 90 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów