Strona 52 z 90 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Opowiem taką anegdotę: Latem przyjechał do mnie kolega ponieważ nasłuchał się i naczytał na wielu forach jaki to zły 7d i sam chciał sprawdzić jak to jest na prawdę: 7d vs 5dmkII.
    Do testów wybrał 85/1.2II i po zrobieniu serii zdjęć i porównaniu 100% cropów do ślubów wybrał ... 7d , ale po pół roku już tęskni do 5dII . Pointa nasuwa się sama :grin:.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    z opinii Krzychoo wynika, ze jeśli ktoś nie fotografuje ptaszków, nie ma zamiaru używać długiego tele, to 7d do niczego mu się nie przyda, po kiego więc ludzie taki szajs kupują?
    pokaż mi opinię że 7d to szajs..
    nadinterpretujesz to co czytasz i tyle.. ludzie piszą że do konkretnego zadanie można wybrać lepiej ale ty widzisz to co chcesz widzieć..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czołgista Zobacz posta
    z opinii Krzychoo wynika, ze jeśli ktoś nie fotografuje ptaszków, nie ma zamiaru używać długiego tele, to 7d do niczego mu się nie przyda, po kiego więc ludzie taki szajs kupują?
    wyciagasz zbyt daleko posuniete wnioski - nikt 7D szajsem nie nazywa, a Ty troche na sile i nieudolnie szukasz zaczepki .. po co?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jestem właśnie po obróbce zdjęć z wigilii, które robiłem dla jednej z firm. W tej chwili używam 7D i 350D. ISO jakie używałem to 1600-3200, a w przypadku 350D - ISO 1600. Niestety matryca z 7D nie wybacza. O ile w przypadku 350D bez większego problemu można zdjęcia wyciągnąć zarówno z cienia, jak i z przepałów, to w 7D jest już z tym spory problem. Można to zrobić w bardzo ograniczonym zakresie. Natomiast dobrze naświetlone zdjęcia są moim zdaniem bardzo przyzwoite. Matryca w tym aparacie to jedyne do czego można się mocno przyczepić.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie szukam zaczepki tylko staram sie wyciągnąc wnioski to koraf pisze, że kolega po poł roku sie zniechecił do 7d a myslidar, ze z 350 wyciaga wiecej niż z 7d. Ja nie mam 7d wiec czytam, czytam, czytam, i widze skrajne opinie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a czego sie spodziewac po forum - ilu uzytkownikow, tyle oponii

Dopiero zaczyna

Domyślnie

interesują mnie opinie tych co mają i używają, jak widze te testy z szumami z 7d, czy rozdzielczościa, to tylko pozazdrościć, ale opinie tych co nie testują a po prostu używają przeczą tym testom, tak jak opinie korafa i myslidara, i w takim momencie człowiek głupieje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Canon wypuszcza nową lustrzankę średnio co 3 lata więc biorac pod uwagę kiedy weszło na rynek 5dmII należy sie spodziewać w 2011 roku czegoś nowego, i gdyby weszło coś pośredniego pomiędzy 5dmII a 7d, to byłby dopiero ruch na rynku, choć z tego co mówią sprzedawcy nikt nie narzeka na zastój i małą sprzedaż 5dmII jak i 7d
    Ostatnio edytowane przez czołgista ; 18-12-2010 o 22:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

7D jest słaby w cieniach, za to przy dobrze doświetlonych zdjęciach daje ładny obrazek - to moje podsumowanie "testów" z szumami. Wszystko więc zależy od tego kto jakie zdjęcia robi i w jakich warunkach. I z tego potem wychodzą różne opinie użytkowników.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

W życiu bym 7d szajsem nie nazwał - to dobra, szybka puszka. Ale mając 5dmII i 7d w torbie wiem kiedy po jaką puszkę sięgnąć. Często fotografuję wieczorami żubry, sowy i podpinam do tele zmiennie 2 korpusy - kiedy robocza czułość siódemki przekracza 1600 to 5dmII ratuje sytuację choć wtedy af leży... I zawsze po takich sesjach mam ochotę wymienić oba korpusy na jednego dobrego 1dm4... Tyle, że obrazka piątki szkoda...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czyli uśrednienie tych dwóch aparatów: body 7d ........z matrycą 5dmII (bez odklejania lustra), bo cię satysfakcjonowało?

Strona 52 z 90 PierwszyPierwszy ... 242505152535462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów