Pokaż wyniki od 1 do 10 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Mieszany widok

Miasto
    Lizbona

Domyślnie

też właśnie mam dylemat 7D czy 5DII. Aparat ma służyć głównie do zdjęć promocyjnych kanału tv (fotosy, fotomontaże, promujące konkretne programy) na stronę www (ale może też druk od czasu do czasu). I w sumie 7D powinien wystarczyć, ale jak zobaczyłam zdjęcia stąd:
    http://www.swiatobrazu.pl/canon-eos-...cia-19493.html
    to te szumy mnie powaliły
    Wiem, że w internecie ten szum nie będzie widoczny, bo w skali 100% nikt zdjęć nie będzie oglądał, ale wydaje mi się, że to ma wpływ na, jak to mówią, "plastykę" zdjęcia... GO, kolory, dynamizm światła, ostrość rysunku (do szparowania) - to musi być w tych zdjęciach, nie wiem czy 7D to się wyciągnie?

Miałam przyjemność robić 5DII foty w studio i w mieście i zgadzam się w pełni z kimś kto tu wcześniej napisał, że szczęśliwy kto nie widzi różnicy między cropem a FF

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naat Zobacz posta
    [...] i zgadzam się w pełni z kimś kto tu wcześniej napisał, że szczęśliwy kto nie widzi różnicy między cropem a FF
    Ja dziś to zobaczyłem na własne oczy... Moje 50D i 5D mkI. I co? Mam... gwoździa

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naat Zobacz posta
    7D powinien wystarczyć, ale jak zobaczyłam zdjęcia stąd:
    http://www.swiatobrazu.pl/canon-eos-...cia-19493.html
    to te szumy mnie powaliły
    Tymi szumami to się nie przejmuj - nie wiem czy zwróciłeś uwagę co ci cymbaliści zrobili. Wywołali RAW w Lightroomie na domyślnych ustawieniach, czyli bez odszumienia i wyostrzenia i tak zapisali do jpega. . Trzeba być na prawdę jakimś pseudopstrykaczem, by wrzucić taki gniot na stronę. Gdyby dali tak wywołanego Rawa i dla porównania jpega wytrząśniętego prosto z puszki(po wszytstkich softowych ulepszeniach w aparacie) byłby jakiś sens, a tak to zdjęcia pokazowe z rozjechanym WB i z szumem na 640 i jeszcze z długą ekspozycją.
    Powiem ci jednak, że LR 3 ma na tyle dobry algorytm odszumiający że przy ISO 3200 przy odrobinie umiejętności zrobisz ładny i czysty obrazek

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ba, odbitkę 15x10 zrobisz nawet z kiepsko naświetlonego ISO 12800.
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów