no bez przesady różnica nie jest mała i tak w przypadku 5d2 możesz sobie wykadrować obrazek do cropa i masz wtedy ok 8mp, a gdzie tu do 18mp z 7d przed kadrowaniem
co do róznic między copem i FF napisze coś już po raz kolejny - szczęśliwi Ci którzy nie widzą różnicy zostaje im sporo kasy na obiektywyjak dla mnie różnica jest drastyczna i po przesiadce z 50d (z krótka przygodą ze stara 5-tką) na 5d2 mam nadzieję, że nie będę nigdy zmuszony wrócić do cropa
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
szczerze to ja jakos nie dostrzegam kolosalnej roznicy w obu obrazkach poza wielkoscia kadru.. ale i tak wole 5D![]()
Wczoraj wieczorem w b.slabym swietle sztucznym, takze w cieniach probowalem zlapac ostrosc 7D w miejscu, w ktorym 52D nie dalo rady. Nie udalo mi sie. AF'y ustawione na cetralne, zero bocznych. Tam gdzie 85/1.8 krecila sie na 5D2 tam krecila sie tez na 7D. Ilosc celnietych zdjec bez roznicy, nie robilem po 100-200 ale po 5-6 i bylo ok. Wiadomo, ze do szybkich obiektow raczej piatka jest bez szans, ale uzywajac centralnego w statycznych miejscach nie widze roznicy.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Zaraki Kenpachi najpierw napisz, czy to 10 tyś to na cały sprzęt, czy tylko puszkę ?
bo jeżeli to jest twoja cała kasa to kupuj 50d i szkła za resztę
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971