Strona 11 z 90 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    A czy nie tanie wyszłoby wynajęcie dwóch porządnych kamerunów z extra sprzętem video i pewnie zostałoby na jakąś wymarzoną podróż poślubną.
    Pewnie w systemach video są różnie porządne kamery z optyką zbliżoną do stałkowych.
    właśnie w tym problem że nie ma.....

a jak są to na pewno nikt by Ci tego nie zrobił za 15 000 PLN. Wziąłby pewnie kilka razy więcej (mówię o prawdziwych kamerach filmowych z płytką GO).

Uzależniony

Domyślnie

Mialem dylemat 7D 5DII, efekt mam ten drugi i nie zaluje
    Ja robie w 90% zdjecia statyczne, AF piatki wystarcza mi w zupelnosci, moze w ciemnosci boczne wymagaja wiecej uwagi i moglby byc dalej od srodka.
    Zamieniajac cropa na cropa roznicy w obrazku nie widac, po przesiadce na FF od razu rzuca sie w oczy. Wszystkie szkla dostaly porzadnego kopa, nawet 50/1.8 przy pelnej dziurze stal sie wiecej niz akceptowalny. Niestety matryce 7D malo ktore szklo potrafi zaspokoic.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Po wielu rozmyslaniach na temat zmiany body, zostala juz podjeta w 90% decyzja - nie bedzie 7D a bedzie 5dmII. Decyzja drudna, bo jak wiadomo oba body zupelnie z innej bajki...

Szybkie pytanie mam takie - jak sie ma AF z 20D do tego z 5DmII? Czy nie ma roznicy? Jest lepszy? Fotografuje nieco przyrode, jednak darowac sobie jakosci obrazka z piatki nie moge... Stara 5 odpada, bo tryb video byc MUSI.

Miałem podobne wahania, ale decyzja już zapadła.
    W pojedynku 2.4 MP/cm² contra 5.4 MP/cm² wygrało to pierwsze. :-D
    8 fps nie jest dla mnie konieczne niezbędne, a lepszy obrazek i owszem, jako że focę głównie krajobrazy i macro.
    Trochę też próbuję kręcić kamerką video i jakoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić kręcenia lustrzanką, ale trzeba będzie spróbować.
    Powodzenia w zakupach !
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 06-11-2009 o 22:28
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Pewnie w systemach video są różnie porządne kamery z optyką zbliżoną do stałkowych.
    Oczywiście np. RED, Viper 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak wogole, jesli ktos ma dylemat FF czy Crop, to polecam wejsc:
    http://www.flickr.com/photos/tomcelarek/
    Kazda fotka zrobiona 50D + szkła, ktore nie sa eL'kami.
    Wogole chyba jakis Polak, bo podpisane zdjecia sa czasami jako "Tomek '09".

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Czyli co? Nikt mi nie odpowie na pytanie, czy jest w marku II AF w trybie video (jak w 500D pod *gwiazdka)?
    w 5d2 masz dodatkowy przycisk AF-on i służy on do włączania ustawiania ostrości m.in. podczas filmowania

a możesz coś z 500D pokazać.. bawiłem się filmami w 5d2 i mam zdanie jak himi - bez kupy dodatkowego osprzętu ciężko jest coś sensownego zrobić - nie mówię że się nie da ale chętnie zobaczę coś przyzwoitego zrobionego "gołym" korpusem tylko ze szkłem.. bez mikrofonu, flycama czy czego tam jeszcze nie wymyślili
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 07-11-2009 o 01:04
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

A ja ostatecznie z dwóch tytułowych aparatów wybrałem... 50D :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    w 5d2 masz dodatkowy przycisk AF-on i służy on do włączania ustawiania ostrości m.in. podczas filmowania

a możesz coś z 500D pokazać.. bawiłem się filmami w 5d2 i mam zdanie jak himi - bez kupy dodatkowego osprzętu ciężko jest coś sensownego zrobić - nie mówię że się nie da ale chętnie zobaczę coś przyzwoitego zrobionego "gołym" korpusem tylko ze szkłem.. bez mikrofonu, flycama czy czego tam jeszcze nie wymyślili
    Problem jest taki, ze poza filmami macro nie bardzo moge publicznie pokazywac te z ludzmi... Co do mikrofonu to nie jest potrzebny jesli sie opiera caly film na osobnym podkladzie, a flycam robie ze statywu. Moze nie dziala to tak dobrze, ale do wiekszosci ujec jest znakomity - trzeba tylko nieco miec wyobrazni i CHCIEC

Jak zrobic fajne ujecia uzywajac statywu? Zrobilem demo na YT, bo co jakis czas ktos mi glowe zarwaca abym wyslal sampla.

http://www.youtube.com/watch?v=4XT0EU1psK0
    http://www.youtube.com/watch?v=fJFo9nkQtfo

Wlasnie czekam na body z MOV (bo mam tylko 20D) i zabieram sie za ciekawy projekt, ktory bedzie na YT. A filmy macro sa w profilu.

Kazdy mysli, ze aby wyszlo cos ciekawego trzeba niewiadomo co dokupic... Nie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-11-2009 o 18:45

Zablokowany

Domyślnie

Pokaż ludzi i powiedz mi, że mozna zrobić flajkam z tripoda i płynnie popierniczać z ostroscą ma malusiej GO z 5d2 - proszę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

...

Wy wiecie, ze sie NIE DA nagrac aparatem nic konkretnego, co bedzie mialo jakakolwiek jakosc i sens bez dokupywania dodatkowych akc video.

Ja mowie, ze SIE DA. A jedyne ograniczenie to wlasna wyobraznia i pomysly.

Koniec.

Na YT macie tego mase, polecam pogrzebac.
    Nie potaficie obrabiac video? Filmowac? Składac sceny? Czyj to problem? ...
    To nie poroblem posiadanego body.

http://www.youtube.com/watch?v=dJXty9FonFs
    Masa tego jest, to jakis jeden przyklad - od razu mowie, ze sredni. Mozna zrobic to golym body+szkla 10x ciekawiej.

Jakis inny 500d. http://www.youtube.com/watch?v=QMTqCry3BNk
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 07-11-2009 o 22:36

Strona 11 z 90 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów