Strona 10 z 90 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 897

Wątek: 5Dmk2 czy 7D

Zablokowany

Domyślnie

Mnie w nowej piątce bardziej magnetyzuje iso, microadjust i częściowe uszczelnienia niż film. Chyba, że do zabawyO AF-ie słyszę od użytkowników jedno: pewniejszy od mk1. Mnie to przekonuje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Grzebiac w necie trafilem na koment pod testem 5dm2 na optycznych. Jedna osoba majaca 5d2 i 30D twierdzila, ze AF w marku jest lepszy.. Bardzo pocieszajace.
    Co do filowania - oj, nie zgodze sie z nazwaniem tego "zabawa" Nawet jesli focisz imprezy weselne, to z kilkunastu filmow mozna poskladac naprawde pieknie wygladajacy film z jakims podkladem muzycznym, ogolnie wiele by takich przykladow mozna podac
    Pomijam video projekty artstyczne.

Co do uszczelnien sie zgodze, niby nie jest to poziom jedynek, ale.. Mam znajomego, ktory przy pierwszej sesji nad morzem trafil na tak OGROMNA ulewe, ze tak po nim, modelce jak i po aparacie doslownie lecialy strumienie wody. Nie odbilo sie to negatywnie.

Mam jeszcze pytanie do userow 5d2, bo w smietniku zwanym google czy YT nie znalazlem info (na stronie z update FW canona tez). Czy 5d2 ma podobnie jak 500D AF podczas nagrywania video? Chodzi oczywiscie o wciskanie * w celu ustawienia ostrosci, czy dalej trzeba robic wszystko manualnie? Stycznosc z markiem mialem juz spory czas temu i wiem, ze takiej mozliwosci nie bylo. Moze juz jest (update)?

Zablokowany

Domyślnie

Stawiam dolary przeciwko orzechom, że sam focąc ślub, nawet mając klasyczny statyw, żadnego filmu przyzwoitego dla klienta nie nakręcisz. Nie będziesz miał czasu na manualne zabawy z małą GO (które to mają być tak atrakcyjne dla klienta). Chyba, że przez połowę mszy siedzisz w kącie czytając gazetę z nudów - wtedy można ten czas przeznaczyć na HD. Ja w trakcie ceremonii mam kilka chwil luzu jednak nie wyobrażam sobie zastąpienia ich gorączkowym video. Zwłaszcza, że jednym fajniejszych momentów w kościele akurat są obrączki - a te musisz mieć na fotach.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 06-11-2009 o 10:06

Domyślnie

a może statyw naramienny z kamerą 5d mark II włączoną na stałe a w ręku aparat ?
    ;-)

Zablokowany

Domyślnie

I fotka na ,,Kamerunach'' jako bonus

Domyślnie

tak by the way:
    ciekawe czy są w Polsce ludzie którzy daliby np. 15 000 PLN za reportaż filmowy ze ślubu/wesela - ale robiony przez 3 ludzi - każdy ma 5 mark II i porządną optykę do tego.
    Potem prawdziwy montaż filmowy - ujęcia jak w filmie - każde nie dłuższe niż 5 - 6 sekund - czyli prawdziwy film... to by było coś.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Mnie w nowej piątce bardziej magnetyzuje iso, microadjust i częściowe uszczelnienia niż film. Chyba, że do zabawyO AF-ie słyszę od użytkowników jedno: pewniejszy od mk1. Mnie to przekonuje.
    tak ,microadjust świetna sprawa:-)
    ef 50mm f/1.8 dostał takiego kopa z 5d II że 50 f/1.4 wydaje się zbędny:-)
    Heniek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    tak ,microadjust świetna sprawa:-)
    ef 50mm f/1.8 dostał takiego kopa z 5d II że 50 f/1.4 wydaje się zbędny:-)
    no to ja z chęcią przyjmę tego 50 1.4 skoro tak Ci przeszkadza
    ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    tak by the way:
    ciekawe czy są w Polsce ludzie którzy daliby np. 15 000 PLN za reportaż filmowy ze ślubu/wesela - ale robiony przez 3 ludzi - każdy ma 5 mark II i porządną optykę do tego.
    Potem prawdziwy montaż filmowy - ujęcia jak w filmie - każde nie dłuższe niż 5 - 6 sekund - czyli prawdziwy film... to by było coś.
    A czy nie tanie wyszłoby wynajęcie dwóch porządnych kamerunów z extra sprzętem video i pewnie zostałoby na jakąś wymarzoną podróż poślubną.
    Pewnie w systemach video są różnie porządne kamery z optyką zbliżoną do stałkowych.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Stawiam dolary przeciwko orzechom, że sam focąc ślub, nawet mając klasyczny statyw, żadnego filmu przyzwoitego dla klienta nie nakręcisz.
    Skad wiesz?

Sporo filmuje kamera HD, sporo bawie sie w skladanie i obrabianie wideo. Naprawde majac w reku 500D bylem w stanie zrobic wyjatkowo ciekawe skladanki... Juz nie raz moje ekekty pokazywalem zawodowo filmujacym imprezy
    i robilo to na nich spore wraznienie. "Taka prosta kamera za 2k zrobiles co stakiego??? Nie mozliwe!"

Uwierz albo nie, ale ZROBIE przyzwoity film

Czyli co? Nikt mi nie odpowie na pytanie, czy jest w marku II AF w trybie video (jak w 500D pod *gwiazdka)?

Strona 10 z 90 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów