Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: ...miał już 5D w garści...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin
    Czego mi brak? Stałej informacji o ISO w wizjerze.
    No tak Tego Canon chyba nigdy nie zrobi!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    ... i to kurcze kto - nikoniarz... ech.. Pieskie szczęście..

Kumpel wczoraj macał 5D w Warszawie. :

Sie ma
    W Dublinie jest juz jakis 3 tydzien kosztuje kit 968 euro w centrum przed kupnem 350 macalem go ale przerazila mnie cena szkiel do niego myslalme ze nikon jest drogi ale tylko myslalem .............Pozdrawiam
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    A jeśli to prawda to dwie sztuki proszę.

Czarne
    ahahha sorry myslalme o minolcie sorry ahah
    ale plama , ja po 4 guinness`ach i slaba koncentracja sorry all
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jako że jesteś z Warszawy to może po prostu umówimy się i sam sobie pstrykniesz kilka zdjęć. Będziesz wiedział co chcesz sprawdzić i to będzie chyba najlepsze rozwiązanie.
    Ja tez chce ja teez ! 8)

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    No tak Tego Canon chyba nigdy nie zrobi!
    A wk**** to jest jak cholera

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    a to ciekawe, bo ja czytałem (teraz już nie jarzę dokładnie gdzie), że 5D wali lustrem jak moja teściowa pałką kiedy robi kotlety ;-) Nie mogę tego teraz znaleźć, ale koleś pisał, że dźwięk 20D to cichy szmer przy trzasku 5D....
    Cichy szmer Kochany, to miał EOS 100, to był zefirek, a DSLR to kłapią jak huragan Katrina okiennicami))

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Powiem tak. Jest dużo cichszy niż 20D. Wiem bo mam i to właśnie moją zabawkę na BiN w Mariottcie oglądał kolega Oskarkowego.

A jeśli chodzi o szerokie kąty to nie do końca powiedziałem że 16-35 jest gorszy od 24-70. Powiedziałem że jestem bardzo mile zaskoczony jakością mojej 24-70 na 5D.

Z innych rzeczy które mi się w nim podobają to:

Wizjer jest naprawdę dużo lepszy niż w 20D.

Szumy jeszcze niższe niż w 20D. Nawet ISO 3200 jest niezłe. Jeszcze nie próbowałem Neat Image ale nawet bez niego jest nieźle.

Lepiej leży w ręce i ma gripa wykonanego tak jak korpus (magnez z aluminium powlekany tym samym tworzywem sztucznym).

Wreszcie jest zarządzanie folderami i możliwość przeglądania zdjęć co 10, 100, z kolejnego dnia.

Wyświetlacz o niebo lepszy + większe fonty. Z ciekawostek info podaje wielkość zdjęcia w Mb (RAW ma ok 12.2 MB a JPG od 3.3 MB do 8.65 MB - w trybie Fine)

Czego mi brak? Stałej informacji o ISO w wizjerze. Jest owszem info gdy zmieniamy ISO pokrętłem ale to już było w 20D...

Corwin
    Corwin powiedz jak z szybkoscia i reakcja na nacisniety spust w porownanoiu z 20stka wewnatzr i zewnatzr , jak sie zachowuje przy ustawianiu ostrosci w ciemnym pomiesczeniu kiedy focisz z lampa, napisz jesli mozesz jak se radzi z pomiarem przy lampie blyskowej , pozdrawiam
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    A wk**** to jest jak cholera
    Tytus, Nikony tez nie pokazuja

a tak swoja droga... przeciez chyba najmniej inteligentny czlowiek zajarzy, ze jesli na otwartym sloncu nagle koncza sie czasy juz przy dziurce otwartej do f/8.0 to nie ma bata i czulosc musi byc sporo powyzej tej wlasciwej bo z ISO glownie o to sie rozchodzi, zeby nie miec duzo za wysokiego bez potrzeby. w druga strone to akurat nie jest problem

pewnie, ze by sie przydalo... ale odrobina rozwagi i pomyslunku i nie ma o co sie cyt. "wk..." :grin:
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

TYTUS z tym informowaniem o wszystkim no to troszke przegiecie iso to nie jest wartosc zmienna tak jak czas i przyslona kiedy korzystasz z P to myka raz w gore raz w dol w miare zmieniajacych sie wrunkow oswitleniowych , to jest parametr ktory ustawiasz recznie no chyba ze korzystasz z funkcji automatycznego doboru czulosci tak jak w malpach co mysle ze w lustrzankach jest tylko na zielonym . Trzeba byc swiadomym swoich zdjec i swiadomie dokonywac ustawien przed fotografowaniem, poto mamy te lustzranki i tryby manualne by muc cos tam zmieniac i ustwaic i miec w plyw na parametry , gorzej jest jednak jak jestesmy zaskoczeni , jesli sa wazne zdjecia to mozna zostac z reka w nocniku
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    pewnie, ze by sie przydalo... ale odrobina rozwagi i pomyslunku i nie ma o co sie cyt. "wk..."
    przeciez zawsze jest latwiej ponarzekac

pewnie, ze by sie przydalo ...ale w praktyce zeby zmienic ISO nie potrzeba nawet odklejac oka od aparatu (albo odwrotnie ) ja klikam kciukiem przycisk zmiany ISO ...pozniej szybkie pokrecenie kulkiem w lewo (ustawi sie ISO 100) i jak chce np. ISO 400 to krece dwa razy w prawo kulkiem i juz

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów