Sorry, ale na takie testy nie mam czasu, to tylko w Erze.
Sorry, ale na takie testy nie mam czasu, to tylko w Erze.
Mógłbyś się pochwalić z kąd kupiłeś? Myślę, że mój wybór padłby właśnie jednak na 1ds mk1 jeśli bym miał okazję kupić go w takim stanie jak ty.Zamieszczone przez icegrub
Jeżeli jesteś zainteresowany podobnym aparatem mogę popytać może coś się znajdzie, zapewniam że nie będzie to łatwe. Kupno mojego aparatu to był czysty przypadek szukałem czegoś innego znalazłem to co mam. Jak masz wątpliwości co kupić lub cokolwiek pisz na PW.
Dla zainteresowanych mogę zrobić parę sampli z 1Ds przy różnych czułościach, i na pewno wszystko będzie jasne. Oczywiście 5d ma dużo lepsze Używalne ISO, po za tym jakość samego obrazka jakie daje 5d a 1Ds niema większej różnicy nawet z przewagą na 1Ds ze względu na AF, po prostu celny i ostry tam gdzie chcesz.
Ostatnio edytowane przez icegrub ; 01-10-2009 o 16:32
jeśli mógłbyś powklejać próbki 1ds mk1 tutaj byłbym bardzo rad. szczególnie jeśli masz jakieś portrety nim robione.
co do kupna aparatu to kumpel polecił mi stronę:
http://www.keh.com/
na której można dorwać 1ds mk1 w przyzwoitym stanie za 1100$. czy ktoś ma jakąś wiedzę na temat kupowania rzeczy ze stanów przez internet? czy ktoś ma jakąś opinię odnośnie tej strony?
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 01-10-2009 o 18:09
W studio alternatywą dla połykania prądu przez dziadka 1ds1 jest kabel sieciowy i adapter, który jest w zestawie oryginalnym. Inna sprawa, że na rynku wtórnym znikają te adaptery, bo wersje II jedynek już ich nie potrzebują.
Mówię o tym, ale cena rzecz jasna z kosmosu.
jaestem ciekaw porównania 5DMKII vs 1D MK III
czyli crop 1,3 vs FF.... w 5tce wszyscy mówią o magii zdęcia i bokeh..a jak to sie ma w 1.3?
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
1DmkIII jest pozbawiony tzw. magii, aczkolwiek, jeżeli chodzi o jakość obrazka to jest on całkiem dobry - ostry i detaliczny.
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
ciekawe najbardziej do 1D Mark III vs 7Dbitwa na AFy
przeglądam zdjęcia i tak myślałem nad kupnem 7D ale coś mi szumy nie pasują, raczej ich charakterystyka mi nie leży na tym co widze, może to kwestia innych kadrów. i Pomyslałem nad 5D lub 1D Mark III (z racji lepszego AF) Ciekwe jak ma sie crop 1,3 do 1,6 czy widać że jest to pomiedzy ff a 1,6 pod względem Go i bokeh czy dalej Crop to Crop. ceny się wyrównują dość 10 do 13 tys.
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Hohoho widzę, że masa zawodowców mnie otacza hehePrzy takim wyborze to tylko i wyłącznie 1d... II/III