Pokaż wyniki od 1 do 10 z 134

Wątek: Komu i jak działają Sigmy?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Siedzę dziś cały dzień w domu (przeziębienie) i wpadłem na pomysł takiego watku. Wszak z Sigm tylu zadowolonych, co niezadowolonych. Chciałbym jakoś usystematyzować te opinie. Możecie pisać tu o swoch doświadczeniach z Sigmami, o tym jak działa AF, ile egzemplarzy przetrząsnęliście zanim znaleźliście ten jedyny, o kalibracji itd.
    Mnie osobiście najbardziej zależy na opiniach o 30/1.4 i 50/1.4 - chciałbym znać przybliżony, procentowy udział zadowolonych, częściowo zadowolonych i niezadowolonych.
    Posiadam 30/1.4. Po przeczytaniu całej serii postów jak to ciężko trafić na dobry egzemplarz itd. do zakupu podchodziłem troszkę sceptycznie. Na szczęście u mnie w mieście jest Sigma P** C***** Na samo pytanie o kalibracji sprzedawca zareagował "jest Pan kolejnym klientem który o to pyta a prawda jest taka że jeszcze nam się nie zdarzyło odsyłać do kalibracji". Pomyślałem, że przecież to jego interes to co ma innego mówić i zabrałem się za testowanie. Pierwszy egzemplarz jaki dostałem okazał się trafiający i jak na moje dość ostry. Wziąłem i jestem zadowolony. L'ka to to nie jest ale w większości wypadków starczy. Ja będę polecał mimo różnych opinii. Kolejnym zakupem być może będzie 10-20/3.5, testowałem i przyznam, że zrobiła na mnie dobre wrażenie. Chociaż forumowy kolega namawia mnie na Tokinę Będzie ciężki orzech do zgryzienia przy zakupie
    Ostatnio edytowane przez Feelip ; 29-09-2009 o 19:29

Uprawnienia umieszczania postów