Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 134

Wątek: Komu i jak działają Sigmy?

Domyślnie

30 1.4 - najczesciej uzywany, na cropie 1.3 pryjemnie lekko winietuje ale dziala. Trafilem w pierwszy egzemplarz, ostry od 1.4, kontrastowy, celny, dopoki nie celuje w dalsze plany, wtedy sie gubi.
    70-200 2.8 - rewelacja, posiadam jakis starszy model, moze dlatego. Ogolnie, to wszlekie narzekanie na te Sigmy tu nie pasują - ostrosc dobra od 2.8, przy f4 jeszcze lepsza, celny, szybki i cichy. Lekko aberuje przy krotkim koncu.
    24-70 2.8 - najmniej mi przypadl do gustu z tej trojki. Ogolnie przy cenie ok 1k jest ok, ale wolalbym by bym rownie ostry od 50 do 70mm. Malo kontrastowy, głosnawy, Af czasami sie mylił. Ogolnie sredniak.

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Sigma 10-20 f/3.5
    Pięknie ostra od f/3.5. Szybko i celnie. Cicha (AF) i nawet miło wykonana - nie jest to Lka co prawda ale wzbudza zaufanie.
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

2 czy 3szt 30mm f/1.4 testowane w Euro RTV i wszystkie z FF mniejszym lub wiekszym ... jakos po tym wszystkim zastanawiam sie jak to mozliwe ze tyle pozytywnych opini jest o tym szkle ... chyba kupie 1wszy lepszy C 28 i zamkne ten temat
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Do tego co pisałem wcześniej dodam:
    - kolejna 50/1.4 - bez zarzutu
    - 150-500 - bez zarzutu
    - 150 macro - bez zarzutu
    - 105 macro - bez zarzutu
    - 24-70 - bez zarzutu
    - 24/1.8 - bez zarzutu

Coś chyba jest nie tak z moim aparatem. Wysyłać na Żytnią?
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 07-03-2010 o 20:29

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Coś chyba jest nie tak z moim aparatem. Wysyłać na Żytnią?
    MC_ kupiłeś którąś sigmę i używasz ze swoim 5dmkII, czy tak tylko próbujesz?

Domyślnie

Ja mam torbę pełną szkieł Sigmy i nie jest źle...
    10-20 f/4-5,6 DC HSM - rewelacja! Szybki, ostry od pełnej dziury. Super. 5/5
    18-50 f/2,8 EX Macro - nieźle, ale czasem AF gubi się, ostry, nie za szybki brak mu HSM...3/5
    50-150 f/2,8 APO DC HSM jak dla mnie bardzo szybki (w sporcie daje radę), na 150 miał FF ale wyregulowałem w 50D, brak mu stopki do statywu. Ostry od początku do końca no i ta szybkość i pewność...4/5
    150 f/2,8 APO MACRO DG HSM - Rewelacja! Super ostry! Z szybkością gorzej (ale nie jest to szkło do sportu). Pewnie trafia w punkt. 5/5
    Sigma jest całkiem niezłym zamiennikiem Canona (biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości).

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Sunders, bardzo mnie kusi 24/1.8 oraz 150macro. Ale na razie trochę środków brakuje.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nad 150apo macro sam się zastanawiałem, ma ją koraf i nie ma kłopotów z AF-em ale na 1D :-) Skoro za zbliżoną kasę można mieć 100/2,8L IS to chyba się jednak zdecyduję na eLę.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Gdybym miał cropa, to eLka bez wątpienia byłaby moja. Ale cropa nie mam i 100mm może być zbyt szeroko. Poza tym większa odległość robocza jest nie do przecenienia. To szkiełko bardzo mi przypadło do gustu. Podobnie jak 24/1.8 (z wyjątkiem głośności pracy AF, bo celny był bardzo).

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Nad 150apo macro sam się zastanawiałem, ma ją koraf i nie ma kłopotów z AF-em ale na 1D :-) Skoro za zbliżoną kasę można mieć 100/2,8L IS to chyba się jednak zdecyduję na eLę.
    Sunders z 5dmkII i 7d moja sigma 150 macro chodzi bezproblemowo :-D, czego i Wam życzę obiektyw relatywnie tani i na prawdę świetny :-P, nie ma się nawet co zastanawiać tylko brać.

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów