Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 134

Wątek: Komu i jak działają Sigmy?

Coś już napisał

Domyślnie

To, że kasa to wiem. Tylko czy sigma nie chciała płacić czy canon sprzedać?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghosthunter Zobacz posta
    To, że kasa to wiem. Tylko czy sigma nie chciała płacić czy canon sprzedać?
    kolega napisał bardzo wyraźnie.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu

Domyślnie

Mam i miałem kilka Sigm, używałem na korpusach wylistowanych niżej.

Moje doświadczenia mogę opisać bardzo zwięźle:
    Nigdy nie kupię Sigmy jako obiektywu, w którym będzie potrzebny szybki i niezawodny AF.
    W takim przypadku wolę nie mieć nic, niż mieć Sigmę.
    Za to pod względem np. rozdzielczości obrazu (tak gloryfikowanej przez większość fotografujących) Sigmy czasami wcale nie muszą się wstydzić i radzą sobie czasami naprawdę nieźle.
    Tylko co z tego.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    "Kasa, Misiu, kasa.." jak mawia znany trener piłkarski
    Sigma nie kupiła od canona specyfikacji (a np. tamron owszem) i postawiła na reverse engeneerig i czasem są tego efekty - być może czasem te efekty są lekko prowokowanie przez Canona
    A to wiedza zasłyszana czy jest jakieś konkretne źródło tych informacji? Skąd wiadomo że tamron posiada oryginalną pełną specyfikacje protokołu komunikacji?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    A to wiedza zasłyszana czy jest jakieś konkretne źródło tych informacji? Skąd wiadomo że tamron posiada oryginalną pełną specyfikacje protokołu komunikacji?
    no z maila do Canona raczej jej nie mam
    o ile pamiętam to chyba na dpreview chyba był parę lat temu wątek na ten temat - przy okazji jakiejś wpadki i akcji czipowania szkieł sigmy.. a tam niektórzy ludzie mają dojścia gdzie trzeba
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze dodam że chyba tamron i tokina były wymienione jako niezależni producenci którzy mają oficjalnie kupioną specyfikację
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 29-03-2010 o 00:47 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

10-20 f/4-5.6 ostry w środku od pełnej dziury na całym zakresie. Brzegi wiadomo, spadek ostrości. AF pracuje bardzo dobrze.

Dopiero zaczyna Awatar adi_85
    Miasto
    wałbrzych

Domyślnie

witam !

Ja posiadam sigmę 70-300 dg apo f/4-5.6. Może nie jest to super szkło, ale przyjemnie obrazki wypluwa, to tego jest niskobudżetowym tele - dokładnie tym, czego oczekiwałem. AF jak trafi, to celnie, ale jak się juz zgubi, to potrafi całą skalę ostrości przejechać, żeby znowu złapać ostrość. Tak więc szału nie ma - nawet przy porównaniu z plastikowym 50/1.8.
    Po przyzwyczajeniu się do takiej pracy AF, dla mnie jest całkiem udanym szkłem.

pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Sigma 17-35 f/2,8-4,0 - pozbyłem się jej bardzo szybko ,miękko (bardzo miękko) rysowała do tego słabo oddane kolory i kontrast
    Sigma 24-60 f/2,8 - zdecydowanie lepsza rozdzielczość , lepszy kontrast i kolory , AF bardzo losowy i bardzo głośny

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dzięki, obawiałem sie , że chodzi o inny serwis - ja mialem wcześniej kontakt z Foto-cervice z Fleszarowej - Muskat na Karwinach, miałem z nimi dobre wspomienia - kiedyś naprawiali mi Exacte - co prawda brakowało im softu ale nie wzięli ani grosza.
    Teoretycznie są autoryzowanym serwisem Sigmy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sorki zapomnialem napisac komu odpowiadam - do Pszebitka i yacek_b

Ale kontynując - to co bardziej polecacie Tamrona 17-50 2.8 niz Sigmę ? Jak on ma sie do L-ek Canona biorac pod uwagę, że jest duużo tańszy ?
    Ostatnio edytowane przez andymis ; 29-03-2010 o 20:23 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Panowie ten wątek dotyczy tematu "Komu i jak działają Sigmy?" a nie "co doradzacie" itd. trzymajmy się tego, bo z wartościowego wątku znowu zacznie się robić śmietnisko, w którym ciężko coś znaleźć.
    Miłego dnia
    moja www

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów