Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Jak focic na koncertach?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Domini-Q
    thorin sorki jezeli cie uraziłem. poprostu czytając niektóre wątki stałych bywalców tego forum, można momentami zgłupieć. kupa informacji, które taki amator jak ja nie jest w stanie przefiltrować. jeszcze raz sorki i dzieki za pomoc.

no co Ty... full luz tylko sie zdziwilem troszke, a tam foci sie bardzo prosto, jedyne przed czym moge Cie przestrzec jako amator, to to zebys sie skupil na kadrowaniu i utrzymaniu czasu zeby wszystko wyszlo nieporuszone lub "misfocused" bo bez serwa trudno jest dobrze ustrzelic, tak jak przedmowcy napisali, w lampy sie nie bawic bo masz niedoswietlony drugi plan i przepalone postacie z przodu, i uwazac na to zeby konkurecnji nie wlazic w kadry... pozdro i powodzenia aha rada Polaco z uzyciem statywu jako monopoda pomocna, ale mi na szczescie monopod az tak potrzebny nie byl... pochwal sie wynikami

EDIT:

aha jeszcze jedno, jestes w torche bardziej komfortowej sytuacji bo masz szklo jasniejsze od mojego o dwie - trzy dzialki od mojego, bedzie mogl trzymac albo lepsze czasy albo zmniejszy ISO, albo po domknieciu miec zylete przy mojej pelnej dziurze wiec walcz jak sie da, pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 10-09-2005 o 21:14
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec

Domyślnie

oki, jak tylko wywołam CompactFlasha :-) to postaram się wrzucic jakieś fotki. Jak coś to szukajcie na plfoto. mój NIK jest taki jak w tym forum. zapraszam i dobranoc.
    EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

W najbliższy piątek wybieram się z aparatem na koncert (po raz pierwszy). Koncert - Sztywny Pal Azji - będzie w klubie (mało światła), ale będę miał możliwość podejść pod samą scenę - a nawet na nią wejść. Biorę 40D, 135/2 i 50/1.8 i 11-16/2.8 no i palnik (chyba z niego nie zrobię pożytku). Na co mam zwrócić uwagę i jak podejść do tematu Proszę o rady...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Na co mam zwrócić uwagę i jak podejść do tematu Proszę o rady...
    Przede wszystkim zwroc uwage na ruchy/zachowanie wokalisty
    Robilem jakis czas temu zdjecia kapeli Red Bridge - grali przed SPA... na Sztywnym nawet nie wyjmowalem aparatu :wink: Zdjecia mozesz zobaczyc na ich stronie - koncert w Sandomierzu na rynku glownym 31.08.2008 (srodkowa galeria).
    Koncert trwal od ok 19 przez ok godzine ale bylo w miare jasno.
    Nie wiem jak daleko/blisko sceny bedziesz. Ja bylem miedzy scena a publicznoscia i uzywalem 30 i 85 w granicach f/1.4-1.8, ISO400 na czasach rzedu 1/125-1/640s na cropie.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Heheh.. na krotkie czasy bo Bartek Szymoniak to wrecz kot na scenie! Jesli chcesz zamrozic go w trakcie koncertu to musisz naprawde krotkie czasy. Ratuja Cie tutaj jasne szkla, a Sztywny Pal Azji na ciemnice a'la Dzem narzekac nie moze. Co prawda nie spodziewaj sie wodotryskow ale porob troche detali. Bartek jest fajnym gosciem do koncertowych portretow. Jesli chodzi o dynamike to reszta zespolu raczej statycznie, tu glownie Bartek skasze, wygibasy robi i te swoje "tance"... Jesli natrafisz na piosenke "Drag Queen" to mozesz tez kilka smiesznych fotek w peruce porobic (Zreszta moge zadzwonic do niego i zapytac czy planuje jakis specjalny "rodzynek " na ten koncert to Ci dam znac). To ze wejdziesz na scene niewiele ci pomoze. Jesli jest to w klubie to najlepsze efekty uzyskasz stojac jednak z przodu sceny (Uwierz mi - na Dzemie niejednokrotnie robilem foto stojac za kapela , z boku , z dolu z gory i mimo wszystko jesli chodzi o swiatlo to najlepiej zawsze jest z przodu - chyba ze chcesz robic foto typu kuntakt z publika) Udanych foto. Pochwal sie tym co ci wyszlo. Ja ostatnio chlopcom ze SPA robilem foto w lipcu 2008 ale w warunkach dziennych.

Jak chcesz zerknac jak to wyglada to koncert SPA masz tutaj:
    http://jblaminsky.com/gallery2/main.php?g2_itemId=7900
    A foto samego Bartka : http://jblaminsky.com/gallery2/main.php?g2_itemId=7901
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów