rogi porazka, a ogniskowe powyzej 55mm tak sobie. nie widze zadnego sensu placenia za to 380 EUR w zamian za kita 18-55 IS, ktory jest zupelnie ostry. sorry
z drugiej strony, photozone nie jest w 100% miarodajny. jakbym sie nimi sugerowal, to Tamrona 28-75 tez bym do pelnej klatki nie zapinal. a okazal sie bardzo sensownym sloiczkiem
dzieki za link!
czekalem na test, poniewaz nie wiem na co wymienic moj podwojny kit, czy C18-135 czy C18-200.
Troche zglupialem, mialem nadzieje ze po zobaczeniu testow, bede wiedzial czego chce, a nic nie wiem.
Porownujac wykresy rozdzielczosci, widac ze C18-200 od 100mm jest slaby, ale C18-135 nie wiele lepszy. Z drugiej nie wiem czy te testy powinno sie porownywac powyzej 24mm ze wzgledu na inne ogniskowe na wykresach.
Czy uwazacie, ze ta niby kiepska rozdzielczosc C18-200 bedzie widoczna bardzo? Wolalbym tego kupic, ze wzgledu na uniwersalnosc. Mala roznica w rozdzielczosci na korzysc C18-135 jakos mnie nie przekonuje.
Ktory obiektyw z tych dwoch byscie wybrali? Ta mala roznice w cenie prosze pominac.
Ostatnio edytowane przez mikee ; 18-10-2009 o 23:46
50D, S17-70 HSM, C50/1.8
Tak jak pisał Akustyk testy na PhotoZone są najmniej wiarygodne z większości serwisów internetowych,na twoim miejscu poczekał bym na recenzję Optycznych.
A co do twoich propozycji to jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.Na twoim miejscu jeżeli tak cię ograniczają fundusze kupił bym C28-135 a potem uzupełnił go Samyang'iem 14 mm f/2.8 jak pojawi się po poprawkach w przyszłym roku.
EOT
30D + 17-40L+ Plástico Fantástico
obiektyw nie ostrzy kiedy pierścień ogniskowej przesunięty na max do oporu (silniki wariują przód tył). Wystarczy o pół albo nawet i ćwierć milimetra wrócić i ostrzy pięknie. Generalnie obiektyw w całej pozostałej ogniskowej ostrzy szybko i poprawnie żadnych FF/BF .. co sądzicie .. odsyłać na serwis ? czy przyzwyczaić się do takiej przypadłości ?
Jak na gwarancji to odsyłać bez mrugnięcia okiem.
Jeśli bez gwarancji to można używać, dopóki problem się nie pogłębi, co prędzej czy później raczej nastąpi.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Witam
Jest szansa na kilka zdjęć z tego obiektywu?
Zależy mi na zdjęciach na jak najmniejszej przysłonie na różnych ogniskowych, powiedzmy 18, 24, 35, 50, 85, 135.
Proszę Was o to bo kupiłem ten obiektyw ale wydaje mi się, że na największym otworze jest bardzo nieostry. Ta nieostrość dotyczy całego kadru a nie tak jak w różnych testach na sieci - głównie brzegów.
Muszę wiedzieć czy inne egzemplarze też tak mają czy tylko mój jest wadliwy.
Będę wdzięczny za pomoc.
PowerShot A610 >> EOS 40D, EF-S 18-55 IS >> od zawsze pasja
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=204
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wypadł nieźle
Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 19-10-2010 o 14:41 Powód: Automerged Doublepost
pozdrawiam