Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Canon EF-S 18-135 f/3,5-5,6 IS

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Canon EF-S 18-135 f/3,5-5,6 IS

Chyba przegapiona premiera.
    Cena ma byc przystepna, na poziomie obecnego 17-85 jak sie nie myle.
    Konkurencja dla N18-105VR?

Czekam na testy.

Jesli watek byl to prosze o skasowanie, ja nie znalazlem.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Było: http://canon-board.info/showthread.php?t=39209&page=156
    U mnie więcej emocji wzbudza raczej 15-85, mam nadzieję że nie będzie porażką roku
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ...
    U mnie więcej emocji wzbudza raczej 15-85, mam nadzieję że nie będzie porażką roku

U mnie też - po powrocie z pełnej kaltki na APS-C to szkło nie daje mi spać po nocach . Zakres ma wręcz magiczny, światło jak na moje potrzeby wystarczające. Oby tylko nie było spaprane i po przymknięciu o jedną działkę dawało ostry obraz o czystych kolorach to będzie pierwsze na mojej nowej liście zakupowej. Tylko ta cena trochę przeraża ale zarazem daje nadzieje na dobrą jakość

Dopiero zaczyna
    Pozdrawiam Piotr

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Najlepiej to nie wygląda - choć MTF dla centrum kadru powalające

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Test na photozone
    dzieki za link!
    czekalem na test, poniewaz nie wiem na co wymienic moj podwojny kit, czy C18-135 czy C18-200.
    Troche zglupialem, mialem nadzieje ze po zobaczeniu testow, bede wiedzial czego chce, a nic nie wiem.
    Porownujac wykresy rozdzielczosci, widac ze C18-200 od 100mm jest slaby, ale C18-135 nie wiele lepszy. Z drugiej nie wiem czy te testy powinno sie porownywac powyzej 24mm ze wzgledu na inne ogniskowe na wykresach.

Czy uwazacie, ze ta niby kiepska rozdzielczosc C18-200 bedzie widoczna bardzo? Wolalbym tego kupic, ze wzgledu na uniwersalnosc. Mala roznica w rozdzielczosci na korzysc C18-135 jakos mnie nie przekonuje.
    Ktory obiektyw z tych dwoch byscie wybrali? Ta mala roznice w cenie prosze pominac.
    Ostatnio edytowane przez mikee ; 18-10-2009 o 23:46
    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    dzieki za link!
    czekalem na test, poniewaz nie wiem na co wymienic moj podwojny kit, czy C18-135 czy C18-200.
    Troche zglupialem, mialem nadzieje ze po zobaczeniu testow, bede wiedzial czego chce, a nic nie wiem.
    Porownujac wykresy rozdzielczosci, widac ze C18-200 od 100mm jest slaby, ale C18-135 nie wiele lepszy. Z drugiej nie wiem czy te testy powinno sie porownywac powyzej 24mm ze wzgledu na inne ogniskowe na wykresach.

Czy uwazacie, ze ta niby kiepska rozdzielczosc C18-200 bedzie widoczna bardzo? Wolalbym tego kupic, ze wzgledu na uniwersalnosc. Mala roznica w rozdzielczosci na korzysc C18-135 jakos mnie nie przekonuje.
    Ktory obiektyw z tych dwoch byscie wybrali? Ta mala roznice w cenie prosze pominac.
    Tak jak pisał Akustyk testy na PhotoZone są najmniej wiarygodne z większości serwisów internetowych,na twoim miejscu poczekał bym na recenzję Optycznych.

A co do twoich propozycji to jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.Na twoim miejscu jeżeli tak cię ograniczają fundusze kupił bym C28-135 a potem uzupełnił go Samyang'iem 14 mm f/2.8 jak pojawi się po poprawkach w przyszłym roku.

EOT
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    Najlepiej sprawdzic samemu, kolega mial sigme 18-200 i mydlo w rogach bylo bardzo widoczne bez powiekszania obrazu. Na odbitkach 10x15 moze i by nie rzucalo sie w oczy, ale na wiekszych niestety tak. Stary "niedobry" 17-85 daje 101x lepsza jakosc.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Cena ma byc przystepna, na poziomie obecnego 17-85 jak sie nie myle.
    Konkurencja dla N18-105VR?
    Cena raczej będzie niższa - to nie jest nawet USM...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów