Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Canon EF-S 18-135 f/3,5-5,6 IS

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie Widzial ktos juz test nowego 18-135mm?

Nowy Canon 18-135mm jest juz dosyc dlugo na rynku, np jako kit z 7D, a ciagle nie moge znalezc testow. Moze ktos inny widzial i moze sie podzielic linkiem? Glownie chodzi mi o dystorsje itp, najlepiej test w rodzaju tych z optyczne.pl :-)
    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Troszkę na forum dpreview piszą..Tam też rzucili tym linkiem z samplami i niby testem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,

wprawdzie tekstu do testu jeszcze nie ma, ale można porównać już ostrość do innych obiektywów: http://the-digital-picture.com/Revie....aspx?Lens=678 . Wg mnie szkło słabe, dla większości ogniskowych i przysłon jest słabsze od 18-200, swoją drogą nadspodziewanie dobrego. Inna sprawa, że The-Digital-Picture zaliczyło wpadkę z pierwszymi samplami z Canon EF 24 mm F/1,4 II L. Być może powinni to szkło skalibrować, żeby lepiej pracowało z ich 50D, ale jak na razie, wyniki mnie nie zachęcają.

--
    Pozdrawiam
    Michał

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jakbym sie sugerowal samplami digital picture to bym w zyciu tamrona 28-75 pod pelna klatke nie zapial. a pod wzgledem ostrosci akurat to szklo z okladem przerasta 17-40, ktore to nagle na digital picture jest bardzo ostre

ja wole poczekac na sensowne testy. te zdjecia nie sa dla mnie w zaden sposob miarodajne
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

rogi porazka, a ogniskowe powyzej 55mm tak sobie. nie widze zadnego sensu placenia za to 380 EUR w zamian za kita 18-55 IS, ktory jest zupelnie ostry. sorry

z drugiej strony, photozone nie jest w 100% miarodajny. jakbym sie nimi sugerowal, to Tamrona 28-75 tez bym do pelnej klatki nie zapinal. a okazal sie bardzo sensownym sloiczkiem
    www albo tez flickr

izi
    Guest

Domyślnie dziwny problem EF-S 18-135

obiektyw nie ostrzy kiedy pierścień ogniskowej przesunięty na max do oporu (silniki wariują przód tył). Wystarczy o pół albo nawet i ćwierć milimetra wrócić i ostrzy pięknie. Generalnie obiektyw w całej pozostałej ogniskowej ostrzy szybko i poprawnie żadnych FF/BF .. co sądzicie .. odsyłać na serwis ? czy przyzwyczaić się do takiej przypadłości ?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak na gwarancji to odsyłać bez mrugnięcia okiem.
    Jeśli bez gwarancji to można używać, dopóki problem się nie pogłębi, co prędzej czy później raczej nastąpi.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Kielce

Domyślnie Prośba o zdjęcia - Canon ef-s 18-135

Witam

Jest szansa na kilka zdjęć z tego obiektywu?
    Zależy mi na zdjęciach na jak najmniejszej przysłonie na różnych ogniskowych, powiedzmy 18, 24, 35, 50, 85, 135.

Proszę Was o to bo kupiłem ten obiektyw ale wydaje mi się, że na największym otworze jest bardzo nieostry. Ta nieostrość dotyczy całego kadru a nie tak jak w różnych testach na sieci - głównie brzegów.

Muszę wiedzieć czy inne egzemplarze też tak mają czy tylko mój jest wadliwy.

Będę wdzięczny za pomoc.
    PowerShot A610 >> EOS 40D, EF-S 18-55 IS >> od zawsze pasja

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=204
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wypadł nieźle
    Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 19-10-2010 o 14:41 Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=204
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wypadł nieźle
    No faktycznie na optycznych wypadł nieźle. Ciekawe, jak wyszłoby im porównanie z 18-200 IS, bo tego jeszcze nie testowali.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów