Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: lustro z usa

Domyślnie

1) Pytający pisał, że nie ma nikogo, kto mógłby mu to przywieźć.
    2) Tu nie chodzi o 5D ale o 450D.
    Body w Polsce, wg Ceneo 2000zl
    W B&H 800$ ---> Jak dla mnie się nie opłaca. I to bardzo, bo jeszcze bez PL gwarancji.
    Wg Ebay.com ~700$

Dopiero zaczyna
    Miasto
    rzeszów

Domyślnie

[QUOTE=imers;708208]
    może ktoś zna te lub inne stronki w usa(kuzyn przyjeżdza i mam szanse żeby mi kupił

450D body w BH kosztuje dziś 562,95 bez kosztów przesyłki na terenie USA, to daje po przeliczeniu( dolar 2,8zł)-1576,26 zł, to nadal się opłaca.
    Dodam jeszcze że w tym sklepie wszystkie sprzęty jakie zakupiłem były "made in Japan"
    Nie chodzi o spieranie się, ale kolega "IMERS" pytał to odpowiadam i z czystym sumieniem doradzam zakupy w tym sklepie, a co wybierze jego sprawa.
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...i_Digital.html

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Langdon Zobacz posta
    ...75-300 jest to telezoom. Nie powiem o nim za duzo bo go nie mam ale prob 75 nadaje sie do portretow a 300 to sportu, bardzo mocne zblizenia przy bardzo malym koncie widzenia.

70-200 jest podobny co wyzej ale ma mniejszy prog bo 200 przez co mniejsze ale nadal bardzo duze zblizenia. Reporterski chyba, bez zadnych wad.
    Po pierwsze nie "próg" a ogniskowa. Po drugie jeżeli twierdzisz że powyższe obiektywy są podobne, znaczy to iż nigdy nie używałeś żadnego z nich. Nie są one podobne ani pod względem wyglądu ani pod względem mechaniki, że o jakości odwzorowania układu optycznego nie wspomnę. Ich jedyne podobieństwa to znaczek producenta oraz typ bagnetu.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 30-09-2009 o 13:25
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dasiek Zobacz posta
    450D body w BH kosztuje dziś 562,95 bez kosztów przesyłki na terenie USA, to daje po przeliczeniu( dolar 2,8zł)-1576,26 zł, to nadal się opłaca.
    Proszę nie zapominac o podatku stanowym, który jeśli dobrze pamiętam moje wizyty w USA, nie jest podawany w cenie, a klient dowiaduje się o nim przy kasie.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    rzeszów

Domyślnie

Ja piszę o kupowaniu przez internet i jeżeli kupimy z innego stanu nie naliczą podatku.
    Jeżeli kupi się osobiście w siedzibie sklepu lub na terenie stanu to faktycznie podatek będzie doliczony,w USA jest to ok 8%, ale zależy od stanu.

imers
    Guest

Domyślnie

Ok. ale ja sie już zdecydowałem na 450 d eos!
    Słuchajcie do tej pory miałem jedynie canon power shot a460 i możę troche innych modeli w ręce z podobnymi parametrami.
    w lustrach jestem laikiem i będę sie uczył od podstaw,dlatego nie wiem czy w wypadku tego modelu odnośnie mp. są różnice(a jeżeli są to wole kupić droższy ale lepszy model -bo mam okazję )

Aha! wielu na forum pisało o zaletach i wadach różnych obiektywów.Staram się czytać dużo teorii, ale czase niekt. spraw tak nie wiem od razu.
    Np. ten ob. 18-55. wiele osób pisało żeby robić dobre macro trzeba mieć specjalny obiektyw, a ja widziałem u znajomego zdjęcia robione tym kitem i to w modelu 350 i moim zdaniem były rewelacyjne.
    A ten 70 -300 (tego własnie nie rozumiem!)skoro wartość "300" pozwala na lepsze przybliżenie obiektu(np. biegnący piłkarz) to dlaczego nie da się nim powiększyć (np. owad,roślina)skoro obiektyw do macro 100/2,8 ma niższą wartość (300 większe od 100) jest polecany do tego rodzaju fot.
    Chyba że znów coś namieszałem...
    Ostatnio edytowane przez imers ; 30-09-2009 o 14:17

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imers Zobacz posta
    A ten 70 -300 (tego własnie nie rozumiem!)skoro wartość "300" pozwala na lepsze przybliżenie obiektu(np. biegnący piłkarz) to dlaczego nie da się nim powiększyć (np. owad,roślina)skoro obiektyw do macro 100/2,8 ma niższą wartość (300 większe od 100) jest polecany do tego rodzaju fot.
    Bez złośliwości - przyswój sobie pojęcia "ogniskowa", "odległość przedmiotowa" i "skala odwzorowania".
    Fotograf platoniczny

imers
    Guest

Domyślnie

ok.
    Troche kumam. powiedzcie mi czy w tym modelu http://www.amazon.com/Canon-Digital-...4314741&sr=8-2 w jego ofertę wchodzi wszystko co tam jest na zdjęciu tzn. statyw,futerał itp.? to by była cena rewelka...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

No rzeczywiście rewelka Z tym że:

- nie zawierzyłbym tej karcie swoich zdjęć, a jej wartośc to cca 20 PLN
    - taki program jak na tej płycie, to można z licencją free sciągnąć z netu
    - taki statyw kosztuje cca 80-120 PLN, jest nawet do przełknięcia. Mam podobny i do zwykłego kita się nadaje, ale już aparatu z 70-200 L bałbym się na nim mocować.
    - o tych filtrach nie umiem nic powiedzieć
    - ten czytnik do kart jest wart pewnie 10-15 złotych (miałem podobny z inną nazwą, padł po kilku miesiącach używania)
    - Taki zestaw do czyszczenia to cca 20 PLN, statywik może nadaje sie do kompakta, ale na pewno nie do lustrzanki z cięższym szkłem
    - futerał na focie wygląda ładnie, trudno zaś ocenić, czy to czasem nie jest taka "rewelacja", jaka Canon dodaje standardowo w zestawie do obiektywów, a która powinna kosztowac nie więcej jak 15 PLN

Reasumując, dzisiaj dolara można kupić za cca. 2,92 więc $759=2216,28 PLN + przesyłka + ew. podatek + ew. cło + ew. polski VAT+ brak polskiej gwarancji + brak polskiej instrukcji (na allegro cca 20 PLN + przesyłka - początkujacemu na pewno NIEZBĘDNA).
    Na http://www.ceneo.pl/1900679 aparat+obiektyw za 2248,00 z + przesyłka (lub odbiór osobisty) + jest polska gwarancja + jest polska instrukcja.

No, zestaw rewelacja
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 30-09-2009 o 16:02
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez imers Zobacz posta
    Troche kumam. powiedzcie mi czy w tym modelu w jego ofertę wchodzi wszystko co tam jest na zdjęciu tzn. statyw,futerał itp.? to by była cena rewelka...
    Takie zestawy to o kant sempiterny roztłuc. Warto tylko i wyłącznie kit (zestaw z obiektywem 18-55 IS), dual-kit (18-55 IS+ 55-250 IS) albo US-kit (zamiast 18-55 IS - 28-135 IS), ewentualnie któryś z droższych zestawów... Żadnych wynalazków typu statywy "made for Tesco", karty "Tele-tombola dla Twoich danych" filtry "z akwarium cięte"...!
    Fotograf platoniczny

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów