Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Pytanie do posiadaczy C70-200/4L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Pytanie do posiadaczy C70-200/4L

Na pewno wielu z forumowiczów uzywa tego obiektywu. Pytanie brzmi: jak oceniacie jego ostrość i kontrast przy 200 mm i pełnej dziurze. Czy jakosć nieco "siada", czy wręcz przeciwnie (jak piszą w różnych testach). U mnie Od 70 do 135 jest OK, przy 200 juz nieco mydli... Ale może taka jego uroda...
    Na temat tego szkła było sporo na CB, ale akurat ten wątek chyba nie został poruszony.
    Dzięki za ew. uwagi.

Pzdr.

I.

Zablokowany

Domyślnie

Nie ma prawa mydlić. To nie jest 135L, ale powinno być ostro na f4. Miałem kilka tych szkieł i nie śmiem zarzucić im nieostrości. Poza tym, pokaż to mydło.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Ja, w codziennej eksploatacji, nie zauważyłem więc pewnie jakichś drastycznych różnic nie ma. Na linijkach, bateryjkach i innych tego typu gadżetach testów nie robiłem.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Witam

Ja ze swojej sztuki jestem bardzo zadowolony i nigdy nie zauważyłem żeby mydlił na długim końcu (no może pare razy, ale to bardziej z mojej winy). Ogólnie ze szkła jestem bardzo zadowolony, szybkie, bardzo solidne i pewne.

Pozdrawiam
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

U mnie na 200 jest b. dobrze nie zauważam żadnych "uchybień" no, ale ja mam wersję z IS więc może jest inaczej.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    U mnie Od 70 do 135 jest OK, przy 200 juz nieco mydli...
    Nie strasz mnie! Właśnie zamówiłem ten obiektyw, bo naczytałem sie jaki jest super w całej długości swej i jutro jadę odebrać Chyba zabiorę ze sobą laptopa i papier milimetrowy
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

uzywalem tego sloiczka w 30D, teraz w 5D. w 5-tce "dorobil sie" winietowania, szczegolnie zauwazalnego w okolicach 100~135mm, ale ostrosc jest bardzo OK. moze i 5D to nie jest najbardziej wymagajace wzgledem szkiel body, ale spadku tak czy siak nie zauwazylem w dlugim koncu.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tym szkiełku, bardziej może dokuczać*aberrowanie. Bo braku ostrości nie zauważyłem jeszcze w ogóle
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał

Domyślnie

zadnego mydla ten obiektyw jest ostry w kazdych warunkach i nastawach ;] polecam kazdemu ;] jestem mega zadowolony

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

przy 200mm mydli? ja sie naczytałem że prędzej przy 70mm...ale i tak jestem chętny do jego zakupu

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów