witaj
mialem takie i ten problem , zamienilem na wersje z IS i po sprawie .Problem byl w moich raczkach, przy 200 mm trzeba dac odpowiedni czas migawki i miec dobry chwyt .
witaj
mialem takie i ten problem , zamienilem na wersje z IS i po sprawie .Problem byl w moich raczkach, przy 200 mm trzeba dac odpowiedni czas migawki i miec dobry chwyt .
Nie zauważyłem spadku ostrości na którejś z ogniskowych.B.fajne niezawodne i poręczne szkiełko.Razem z 24-105 zelazny zestaw podróżny :smile:
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wersja z IS jest ponoć o wiele lepsza (ale o wiele droższa).
Szkło kupione w sklepie, zapakowane, bez śladów macania.
Nie wiem, co robić, bo nie uśmiecha mi się szarpanka ze sprzedawcą.
Poza tym nieszczęsnym 200mm, reszta jest rewelacją.
Kupiłem specjalnie po to, by focić przy pełnej dziurze i na ogniskowej w okolicach 200mm (w ciemnych pomieszczeniach).
Mam jeszcze obiektyw 70-300 i, co przerażające, na 200 mm sprawuje się jeśli nie lepiej, to podobnie.
W C 70-200 nie zadowalają mnie obrazki robione z większej odległości nawet w jasny dzień i przy przymknietej przysłonie.
Za chwilę muszę podbić gwarancję i...
No trudno, zostawię sobie dla samego "mania" Elki...
Pzdr.
I.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 29-09-2009 o 21:58
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Wrzuć jakieś sample, to Ci powiemy czy tak powinno być czy nie...
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
Używam 4L już ponad 2 lata i sprawdza się bardzo dobrze. Oczywiste, że w pomieszczeniach wypada gorzej dlatego polecam dozbierać i kupić 2,8 najlepiej z IS
Ps. ''Kupiłem specjalnie po to, by focić przy pełnej dziurze i na ogniskowej w okolicach 200mm (w ciemnych pomieszczeniach).'' - to zdecydowanie powinieneś zaopatrzyć się w model z IS.
Jest absolutnie ostry, nawet lepiej niż na 70.
Używam go od maja tego roku. Często robię zdjęcia sportowe przy f4 i 200mm i ostrzy bardzo dobrze.
http://www.pressfocus.pl
Ostatnio edytowane przez Cherubin ; 29-09-2009 o 23:14