Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Lampa w 450d

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Lampa w 450d

Mam takie pytanie co do lampy wbudowanej w 450d.

Wiem, że to nawet lampą nie powinno się nazywać, ale czasem muszę lub chcę użyć. z braku laku i kit dobry

a pytanie dotyczy czasu w trybach preselekcji i M. Mianowicie po otworzeniu lampy min. czas 1/200. I ni jak nie mogę go skrócić. O co tu chodzi? W 350D miałem normalnie możliwość ustawiania światła i doświetlania sobie lampą na jakim EV mi się podobało. Czy ktoś może wie czy gdzieś coś trzeba jeszcze przestawić w ustawieniach?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Desperado Zobacz posta
    Mam takie pytanie co do lampy wbudowanej w 450d.

Wiem, że to nawet lampą nie powinno się nazywać, ale czasem muszę lub chcę użyć. z braku laku i kit dobry

a pytanie dotyczy czasu w trybach preselekcji i M. Mianowicie po otworzeniu lampy min. czas 1/200. I ni jak nie mogę go skrócić. O co tu chodzi? W 350D miałem normalnie możliwość ustawiania światła i doświetlania sobie lampą na jakim EV mi się podobało. Czy ktoś może wie czy gdzieś coś trzeba jeszcze przestawić w ustawieniach?
    Jesteś pewien, że w 350D mogłeś oświetlać lampą przy czasie któszym niż 1/200sek?
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Jesteś pewien, że w 350D mogłeś oświetlać lampą przy czasie któszym niż 1/200sek?
    hmmm...
    wydaje mi się, że tak
    Biorąc na logikę: jeśli dopiero teraz we mnie ten problem narósł - po zmianie puchy, to chyba miałem

A tak serio, to da się czy nie?

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

nie da sie, czas synchronizacji z lampa zawsze bedzie 1/200 ew 1/250 w niektorych modelach tylko i w nikonie jest zawsze 1/250

mozesz jedynie probowac przy zewn lampach na wyzwalaczach zejsc nizej do 1/320 ale to moze byc roznie
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Wbudowana takiej mozliwosci nie daje, 430 i 580 maja HSS czyli synchro z krotkimi czasami.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów