Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Używana lustrzanka do 1000zł. 300D, 350D, 20D ?

Domyślnie Używana lustrzanka do 1000zł. 300D, 350D, 20D ?

Witam.
    Na co dzień używam sprzętu analogowego, jednak do gorszych zdjęć przydałaby się jakaś cyfra. Wybrałem Canona, ponieważ akcesoria i obiektywy są łatwo dostępne i tanie. Przejrzałem allegro i do 1000zł można kupić 300D, 350D i 20D.
    Który z nich polecacie i dlaczego?

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zdecydowanie 20D. Długo by pisać... Wieksze gabaryty i masa wpływające na komfort pracy. Lepsza jakość wykonania i bardzo zauważalna na plus "solidność" 20D. Pomijam całkowicie róznice "procesorowo-techniczno-elektroniczno-jakieśtam". Jesli chodzi o komfort pracy z korpusem i trzymanie go w ręku czasem kilka godzin to dwucyfrowa seria jest o wiele, wiele lepsza od trzycyfrowej. Dla mnie to akurat jest bardzo ważna cecha.

Domyślnie

Jak jest z jego wytrzymałością w stosunku do 350D ? Czytałem gdzieś na forum, że 300D nie dochodzą do 10 tyś i pada im migawka. Jak to jest z tym wycieraniem się obudowy na brzegach ? Często spotyka się zmasakrowane egzemplarze.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

20D jest najlepszym wyborem. Dobra rozpiętość toanlna, ładne fotosy wychodzą. 350D to typowo amatorska puszeczka - całkiem niezła zresztą jednak to nie 20D
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kopzz Zobacz posta
    Witam.
    Na co dzień używam sprzętu analogowego, jednak do gorszych zdjęć przydałaby się jakaś cyfra. Wybrałem Canona, ponieważ akcesoria i obiektywy są łatwo dostępne i tanie. Przejrzałem allegro i do 1000zł można kupić 300D, 350D i 20D.
    Który z nich polecacie i dlaczego?
    350D - jeśli trafisz niezajechane. 20D - jeśli trafisz niezajechane. 20-tka matrwalszą mechanikę (lustro / migawka) niż 350D. Poza tym to dosyć podobne aparaty ;-)
    300D za więcej niż 500zł w dobrym stanie bym nie brał.
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli stan i przebieg miały by być zbliżone, to zdecydowanie 20D głównie ze względu na lepszy AF, lepszą "ergonomię" i większa trwałość niż w 300 i 350D.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Intense Zobacz posta
    Zdecydowanie 20D. Długo by pisać... Wieksze gabaryty i masa wpływające na komfort pracy. Lepsza jakość wykonania i bardzo zauważalna na plus "solidność" 20D.
    Oraz statystycznie dużo większe prawdopodobieństwo "trafienia" mocno wyeksploatowanego egzemplarza.

Cytat Zamieszczone przez Kopzz Zobacz posta
    Czytałem gdzieś na forum, że 300D nie dochodzą do 10 tyś i pada im migawka.
    Bzdury jakieś czytałeś.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 27-09-2009 o 19:32 Powód: Automerged Doublepost
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Ok, dzięki za podpowiedzi.
    Będę rozglądał się za niezajechanymi 20D i 350D.

Uprawnienia umieszczania postów