Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Sprzęt na studniówkę czy wystarczy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszko666 Zobacz posta
    no to już jutro ten dzień więc ostatecznie mam

400D ,17-40 L , 17-50 tamron 2.8 , 50mm 1.8 + karty pamięci i EX 580

no i moze będzie jakieś światło stałe do portretów a jak nie to pojdedziemy na ścianie

to chyba tyle.
    nie widzę sensu dublowania ogniskowych dwoma zoomami, ale każdy działa jak lubi

Powodzenia
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

chyba wolałbym zadbać o zapasowe body niż 2 zoom'y. kto nie doświadczył awarii migawki, to nie będzie wiedział o czym mówię
    a zamiast 50 1.8 zdecydowanie lepiej byłoby mieć wspomniane przez autora 85 1.8
    tak czy inaczej powodzenia i wielu udanych ujęć. pochwal się po sesji, co udało się zrobić.
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mssk Zobacz posta
    a zamiast 50 1.8 zdecydowanie lepiej byłoby mieć wspomniane przez autora 85 1.8
    A ja się nie zgodzę, bo to zależy od specyfiki lokalu.

W "moim" lokalu czasami nawet 50 f/1.8 jest za wąski, mi brakuje czegoś koło 30 mm. Sam na 70-200 przeszedłem wyłącznie gdy miałem robić detale typu fantazyjny makijaż babeczki i to z daleka. Z tego co widze po znajomych, to głównie robią poniżej 70 mm, czasem nawet poniżej 20 mm. W wielu lokalach po prostu jest za ciasno na zabawy długimi szkłami.

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

C80 - zgadzam się z Tobą, że 85mm może być mniej przydatnym zakresem, ale autor ma pokryty zakres 18-50 na innych obiektywach. Jeśli natomiast szkło z 2.8 a tym bardziej 4.0 byłoby dla niego zbyt ciemne, to lepiej aby miał z sobą C28 1.8 (jeśli mówimy o obiektywach w cenie budżetowej), lub S30 1.4.
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Pamiętać należy że studniówka to rewia mody.
    Ja zabrałbym coś szerszego do zrobienia grupen sexu, lub zdjęć stadnych a jak sala będzie ciasna to te 30 też może być ciasno bo to przecież będzie 48 po przeliczeniu można by dołożyć 10-24 f3.5-4.5 Tamrona lub Sigmę zamiast Canon 17-40 L, można ją wypożyczyć za około 150 zł w w SIGMA Pro Centrum, i nie trzeba od razu kupować. Jest szeroko i dedykowany do martyc APC-S,albo faktycznie ratować się Sigmą 30 1.4 też z wypożyczalni ale taki słoik trzeba dużo wcześniej zamówić.
    Ostatnio edytowane przez mk307 ; 22-01-2010 o 12:36
    Canon FF i słoików kilka

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

A więc powiem tak ja jestem zadowolony w udziale na tej studniówce, teraz własnie wróciłem i uplodować zdjęc już nie będę bo aku są do naładowania. POwiem tylko tyle ,że fotki jak dla mnie wyszły dosyć ciekawie... i oczywiście większość kręconych wokół osi... niedługo jak zajmne się przeróbką zrobie upload.

Coś już napisał

Domyślnie

oczywiście większość kręconych wokół osi.
    Rozwiń myśl??:eek:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinicus Zobacz posta
    Rozwiń myśl??:eek:
    pewnie chodziło o kręcenie korpusem w osi obiektywu przy długim naświetlaniu (np 1/4s).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    pewnie chodziło o kręcenie korpusem w osi obiektywu przy długim naświetlaniu (np 1/4s).
    eee raczej poniżej 1/15 nie schodziłem :P

Coś już napisał

Domyślnie

i oczywiście większość kręconych wokół osi
    Ale dlaczego to takie "oczywiste"??

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów