Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: C 50f1.8, 28 f.2.8 czy S 17-70?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    NIe za bardzo robiłem obrókę w RAW, chodzi mi o zrzucenie zdjęć na płytę tym znajomym, RAW-ów na pewno nie odczytają. NIe wiem, czy konwersja RAW do jpg nie jest zbyt czasochłonna. Co do trybu P czytalem, że podobno jest bardziej jasne tło przy zdjęciach kościelnych, nie wiem ile w tym prawdy.
    Z tą sieczką w 450D nie jest tak źle, gdyby co mam dobrego odszumiacza.
    Obrobka RAW nie jest czasochlonna zwlaszcza jak chcesz poprawic kilka podstawowych rzeczy.

Co do szkiel to bierz te dwie stalki. Nie boj sie przerysowan, ja dziecku 450-tka na 28 1.8 robie foty ponizej 1 m i specjalnie przerysowan nie widze, nie zapominaj, ze to jednak crop.

Z wbudowanej lampy lepiej nie korzystaj, a napewno juz tego nie rob tego jak nie masz jakiegos dyfuzorka na to.

Ponadto jak masz jasny kosciol to olej lampe, ja mialem taki chrzest z reszta moj pierwszy, tez w jasnym kosciele i poprzepalalem dosc spora czesc. Teraz bylem ostatnio na roczku i podobna sytuacja i sciaglem lampe i walilem bez. Efekt lepszy, swiatlo zastane ma swoj klimat.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 26-09-2009 o 22:39
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów