Witam.
Jestem bardzo początkujący. Wrzucam jedne ze swoich pierwszych fotek. Czekam na opinie.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.![]()
Witam.
Jestem bardzo początkujący. Wrzucam jedne ze swoich pierwszych fotek. Czekam na opinie.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.![]()
2,3,6 - śmieci w kadrze
2 i 3 po przycięciu byłyby całkiem interesujące
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
mtwuff - na fotce #3 udało Ci się złapać fajny rytm żaglówek, jednak prawą część i nieco dołu lub góry (zależnie od zamierzonego efektu) z kadru bym wyciął. Niebo mało intrygujące, ale coś w delikatnej obróbce może by się wyciągnęło?...
Pozostałe zdjęcia sporo słabsze i albo adresowane do specyficznego grona zainteresowanych (np. #7 - farma wiatraków, #8 - melioracja, kanały, #9 - konstrukcja mostku na niewielkiej strzałce ugięcia, etc.) albo ...nie do prezentacji. Miłego focenia!![]()
Jak dla mnie 3 ma w sobie największy potencjał. Dlaczego? bo resztę ujęć, które nam prezentujesz już gdzieś widziałam, a na 3 te statki układają się w ciekawą trójkątną kompozycję z tym znakiem po prawej
Gdyby jednak kadr przesunąć lekko w prawo, tak żeby uciąć ląd po lewej i skoncentrować się tylko i wyłącznie na wodzie byłoby wręcz idealnie![]()