Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Fish-eye do cropa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    samyang na pełnej daje ładną ramkę z osłony:-P
    Może da się wydremelować jak Tokina? Wtedy byłoby koliste rybie pod FF.
    Fotograf platoniczny

Miasto
    Miechów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Z tego co wiem, optyczni testowali juz jednego i mają drugiego na stanie -- więc pewnie będą wyniki niedługo.

Ale jak już mówiłam -- zadzwoń do cyfrowych i poproś o pismo z fabryki -- wg tego to są identyczne sprzęty, taka sama dokładność wykonania, takie same powłoki itp itd. Podobno Niemcy by nie kupili czegoś co się nazywa "samyang" dlatego powstał falcon ;-)

W każdym razie wątpię żebym osobiście zauważyła jakąś różnicę, skoro niebardzo mam się do czego przyczepić w Samyangu.
    Dla zainteresowanych tematem - od wczoraj dostępny jest już test i porównanie Samyanga i Falcona:
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...wu&test_ob=171

Canon EOS 450D,
    Canon EF 50 mm f/1.8 II,
    Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS,
    Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS,
    SAMYANG 8mm f/3.5 Fish-eye

Domyślnie

Ja na cropie używam Tokiny 10-17, muszę przyznać, że spisuje się całkiem nieźle jak na fisha, ale zoom według mnie to rzecz zbędna w tym obiektywie, chyba że ktoś chce używać na FF. Ogólnie mimo wszystko zastanawiam się czy nie sprzedać i kupić Samyanga Zastanawiam się tylko czy podołam manualnemu ustawianiu ostrości na weselach ?? :/

Dopiero zaczyna Awatar Kwazar
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martyna_p Zobacz posta
    Ja na cropie używam Tokiny 10-17, muszę przyznać, że spisuje się całkiem nieźle jak na fisha, ale zoom według mnie to rzecz zbędna w tym obiektywie, chyba że ktoś chce używać na FF. Ogólnie mimo wszystko zastanawiam się czy nie sprzedać i kupić Samyanga Zastanawiam się tylko czy podołam manualnemu ustawianiu ostrości na weselach ?? :/
    Martyno Manualne ostrzenie Samyangiem nie sprawia żadnego problemu, tylko trzeba o nim pamiętać, żeby nie strzelać fotek na dystans z ustawionym 0,4m, wszystkie mniejsze pomyłki raczej trudno zauważyć na zdjęciach. Ustawiasz ostrość na czuja, patrząc na metry które dzielą Cię od obiektu. Jedyne moje zastrzeżenie to ostrość na f3,5, u mnie dość mydlana.

PZDR
    były sąsiad
    5d, 50d, stałki, zoomy
    Fotograf Bydgoszcz
    Dysponuję studiem fotograficznym w centrum Bydgoszczy, 36m2, szukam chetnych!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów