Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Compakt z matrycą APS-C

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Compakt z matrycą APS-C

Wiedziałem, ze to kiedyś nastąpi. Ale nie sadziłem, że SONY będzie tym kto to uczyni:http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp

Dzisiaj na fotopolis podobno ma być test tego sprzętu.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ciekawe rozwiazanie - tego sie chyba malo kto spodziewal, tym bardziej po tym jak Sony wszedl w spolke z Minolta co do mocowania obiektywow... hmmm..

nie twierdze ze taki aparat nie znajdzie nabywcow - wrecz przeciwnie.. swietna jakosc zdjec, niskie szumy, obiektyw o (narazie teoretycznie) dobrych parametrach... czego moze chciec wiecej ktos kto do tej pory kupowal 300D z kitem i nie planowal wiekszej rozbudowy?

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

piękna sprawa taki aparacik, a jeszcze ten wyswietlacz na ktory mozna spogladac od gory, to by mi pasowalo do studia

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jak dla mnie jest to dslr killer przynajmniej jesli chodzi o tanie lustrzanki w stylu 300D i zapowiadany przez canona 1000D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No no... Na CF'y... Ciekawe posuniecie ze strony sony
    Ciekawe jak szybkosc tej zabawki...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

szybka nie bedzie bo RAW'y maja po 20 MB

ale histogram 'live' to jest naprawde niezla funkcja

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Raczej chodzi o szybkosc AF - ciekawe jaka bedzie. Czy z polki dSLR czy kompaktow.

A co do jakosci zdjec czy szumow to mam watpliwosci - skoro ma live view to znaczy ze matryce jest ciagle odslonieta jak w kompaktach = grzeje sie ciutke i poziomu szumow wyjatkowo niskiego to bym sie nie spodziewal, chyba ze agresywnym software'owym odszumianiem.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Raczej chodzi o szybkosc AF - ciekawe jaka bedzie. Czy z polki dSLR czy kompaktow.
    Producent podaje, że opóźnienie bez uprzedniego złapania ostrości (czyli pstryknięcie bez przygotowania) to 0,25s. Po uprzednim złapaniu ostrości 0,008s.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Producent podaje, że opóźnienie bez uprzedniego złapania ostrości (czyli pstryknięcie bez przygotowania) to 0,25s.
    No i sam fakt, że podają taką konkretną liczbę dowodzi IMHO że to wszystko marketingowe blabla. Przecież to się tak nie da - zalezy od treści, światła itp.

Ale BTW - wczoraj bawiłem się chwile jakimś malutkim Ixusem (20, 40 albo coś takiego) - i muszę przyznać że byłem bardzo pozytywnie zaskoczony szybkością AF (impreza w dość ciemnym pomieszczeniu) - momentami niebezpiecznie zbliżało się to do mojego 24-70 ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Moim zdaniem to ciągle nie to. To jest naprawdę tylko kompakt z większą matrycą. Owszem, szumy, GO itp. - ale ciągle AF ustawiany przez komputerek analizujący obraz na matrycy. To na co naprawdę sporo ludzi czeka, to taki sam aparat, ale z prawdziwym AF. Choćby i z ruchomym lustrem. Albo po prostu dostosowana do dzisiejszych realiów kalka E10/E20 z układem półprzepuszczalnym i podglądem na matrycy :-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów