Wiedziałem, ze to kiedyś nastąpi. Ale nie sadziłem, że SONY będzie tym kto to uczyni:http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp
Dzisiaj na fotopolis podobno ma być test tego sprzętu.
Wiedziałem, ze to kiedyś nastąpi. Ale nie sadziłem, że SONY będzie tym kto to uczyni:http://www.dpreview.com/news/0509/05090801sonydscr1.asp
Dzisiaj na fotopolis podobno ma być test tego sprzętu.
ciekawe rozwiazanie - tego sie chyba malo kto spodziewal, tym bardziej po tym jak Sony wszedl w spolke z Minolta co do mocowania obiektywow... hmmm..
nie twierdze ze taki aparat nie znajdzie nabywcow - wrecz przeciwnie.. swietna jakosc zdjec, niskie szumy, obiektyw o (narazie teoretycznie) dobrych parametrach... czego moze chciec wiecej ktos kto do tej pory kupowal 300D z kitem i nie planowal wiekszej rozbudowy?
piękna sprawa taki aparacik, a jeszcze ten wyswietlacz na ktory mozna spogladac od gory, to by mi pasowalo do studia
jak dla mnie jest to dslr killer przynajmniej jesli chodzi o tanie lustrzanki w stylu 300D i zapowiadany przez canona 1000D
No no... Na CF'y... Ciekawe posuniecie ze strony sony
Ciekawe jak szybkosc tej zabawki...
...
szybka nie bedzie bo RAW'y maja po 20 MB
ale histogram 'live' to jest naprawde niezla funkcja
Raczej chodzi o szybkosc AF - ciekawe jaka bedzie. Czy z polki dSLR czy kompaktow.
A co do jakosci zdjec czy szumow to mam watpliwosci - skoro ma live view to znaczy ze matryce jest ciagle odslonieta jak w kompaktach = grzeje sie ciutke i poziomu szumow wyjatkowo niskiego to bym sie nie spodziewal, chyba ze agresywnym software'owym odszumianiem.
Moim zdaniem to ciągle nie to. To jest naprawdę tylko kompakt z większą matrycą. Owszem, szumy, GO itp. - ale ciągle AF ustawiany przez komputerek analizujący obraz na matrycy. To na co naprawdę sporo ludzi czeka, to taki sam aparat, ale z prawdziwym AF. Choćby i z ruchomym lustrem. Albo po prostu dostosowana do dzisiejszych realiów kalka E10/E20 z układem półprzepuszczalnym i podglądem na matrycy :-)
teraz juz wiadomo, co nikon wmontuje do d200ciekawe tylko jak uzasadnia roznice w cenie: d200 body 2000$ a soniak z optyka zeissa za 1000$, a dodatkowo zero problemu z paprochami na matrycy
![]()
To tylko kompakt. To prawda. Ale jesli wbudujemy mu AF z prawdziwego zdarzenia i lustro (czyli optyczny wizjer rowniez) to bedzie to juz lustrzanka nie kompakt. Tyle ze bez wymiennej optyki.Zamieszczone przez muflon
Sam pomysl natomiast nie jest zly. Moze w przyszlosci APS-C trafi do kompaktow a lustrzanki beda full-frame?
OT: ...a mnie sie ostatnio bardzo podoba Lumix DMC-LX1.