Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Compakt z matrycą APS-C

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    To tylko kompakt. To prawda. Ale jesli wbudujemy mu AF z prawdziwego zdarzenia i lustro (czyli optyczny wizjer rowniez) to bedzie to juz lustrzanka nie kompakt.
    Walić lustro i optyczny wizjer - dla głodnej wyświetlaczy publiki mogłoby nawet być nieruchome lustro półprzepuszczalne tylko w kierunku matrycy (tył) i czujników (AF) a do podglądu EVF :-) Ale niech do cholery będzie porządny AF!.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    ...Ale niech do cholery będzie porządny AF!.
    Z moich skromnych doświadczeń z kompaktami wcale nie wynika, aby AF działał w nich gorzej niż w amatorskich lustrzankach. Mam na myśli procentowy udział zdjęć "nie wiedzieć czemu" nieostrych.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

technicznie soniak odstaje od dslr'a ale marketingowo to jest killer... a to marketing sprzedaje towary a nie technika :-) wiec nadal twierdze to co twierdze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    OT: ...a mnie sie ostatnio bardzo podoba Lumix DMC-LX1.
    A ja bym chcial by mnie bylo stac na to :
    http://www.leica-camera.com/produkte...l/index_e.html

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Z moich skromnych doświadczeń z kompaktami wcale nie wynika, aby AF działał w nich gorzej niż w amatorskich lustrzankach. Mam na myśli procentowy udział zdjęć "nie wiedzieć czemu" nieostrych.
    Nie chodzi o precyzje AF a o szybkosc.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

tak naprawde szybkosc AF w takiej Minolcie z serii A jest niewiele gorsza od 300D z kitem... ulamek sekundy... tak wiec dla kogos kto nie robi zdjec super hiper sportowych obiektow poruszajacych sie baaaardzo szybko tak szybki AF o ktorym piszecie jest zbedny..

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    tak naprawde szybkosc AF w takiej Minolcie z serii A jest niewiele gorsza od 300D z kitem... ulamek sekundy... tak wiec dla kogos kto nie robi zdjec super hiper sportowych obiektow poruszajacych sie baaaardzo szybko tak szybki AF o ktorym piszecie jest zbedny..
    Masz rację, przed lustrem cyfrowym miałem do czynienia z kilkoma hybrydami (Sony, Minolta, Canon) i w porównaniu z moim 350D w 90% wypadków różnica w szybkości pracy AF kompletnie nie ma znaczenia.

Chyba, że spełni się jeden (bądź oba) z poniższych warunków:
    1. fotografuje się naprawdę żwawy sport
    2. jest się onanistą sprzętowym, nie fotografem.

Rzadko bywam na tym forum więc ciężko o rzetelną ocenę sytuacji, ale wydaje mi się że ludzi spełniających ten drugi warunek tu nie brakuje :-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    w porównaniu z moim 350D w 90% wypadków różnica w szybkości pracy AF kompletnie nie ma znaczenia. Chyba, że spełni się jeden (bądź oba) z poniższych warunków:
    3. warunki oświetleniowe są innne-niż-bardzo-fajne. Przynajmniej takie mam wnioski z mojej chwilowej zabawy: Sony 828, Olkiem chyba 8080 i (trochę dłużej) Canonem S1 IS. Nie wspominając o moje G5-ce :-) Może to trochę nie fair, bo jestem przyzwyczajony do szybkości 17-40 albo 70-200/2.8, ale takie mam wrażenie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to bardzo nie fair poza tym S1IS to klasa nizej niz hybrydy z matryca 2/3''
    powtarzam - hybryda z tak duza matryca jak nowy Sony to swietny aprat dla kogos kto kupuje 300D/350D z kitem.. i na tym konczy sie jego przygoda ze sprzetem foto

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    powtarzam - hybryda z tak duza matryca jak nowy Sony to swietny aprat dla kogos kto kupuje 300D/350D z kitem.. i na tym konczy sie jego przygoda ze sprzetem foto
    Albo i dla zawodowca, który ma sesję w szczególnie trudnych warunkach i nic więcej mu się nie mieści "przy sobie". A poza tym, nawet jak zniszczy ten aparat, to jest do tyłu "tylko" na $1000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angmar
    Chyba, że spełni się jeden (bądź oba) z poniższych warunków:
    3 podal muflon a ja podam 4 - fotografujesz kota/dziecko .

Bawilem sie kolegi A1 na wystawie i na koty toto baaardzo ciezko sie nadaje podczas gdy 10D smiga.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów