Bigmaras piszesz, że komp 'przysiadł', czy możesz podać konfigurację kompa?
Bigmaras piszesz, że komp 'przysiadł', czy możesz podać konfigurację kompa?
C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety
EOS - conditio sine Kwanon...
Małą optymalizację kompa przeprowadziłem, trochę podkręciłem jeszcze procka, powyłączałem wszelkie zbędne duperele w systemie i troszkę lepiej jest. Do hobbistycznej zabawy foto to jeszcze daje radę.
A wracając do tematu to najciekawsze przynajmniej dla mnie zmiany to przede wszystkim wycinanie niechcianych elementów ze zdjęcia z uwzględnieniem tła - działa panowie to pięknie, naprawdę poziom inteligencji tego narzędzia stoi na dużym poziomie, nie spodziewałem się, że aż tak dobrze to będzie hulać. Chociaż przyznaje, że po zaznaczeniu małego fragmentu mam parę sekund opóźnienia, ale mi tam się nigdzie nie śpieszy. Ciekawie również prezentują się bogate możliwości wycinania fragmentów zdjęcia z tła, możliwości naprawdę ogromne w porównaniu do CS4.
Opcje HDR to raczej już dla poważniejszych maszyn, przeliczanie zamula u mnie najbardziej, Photomatix to demon szybkości przy tym module, i chyba do hdr to przy nim pozostane.
na necie jest już cs5 portable, te opcje z wypełnianiem działają ładnie tylko na filmach...
[SIGPIC][/SIGPIC]
ja wycinając (w sumie niedokładnie) postać z morskiego tła otrzymałem jaśniejsze i bardzo widoczne wypełnienie. Tak czy inaczej opcja i tak działa w miarę dobrze
[SIGPIC][/SIGPIC]