Mysle , ze tak! A nawet w 99% jestem pewny. Ja mam CS4 Upgrade ale moim podstawowym produktem jest PS CS przywieziony ze Stanów. Nie bylo najmniejszego problemu z Upgrade.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Upgrade CS4 kupilem w Cortlandzie w Katowicach. PS CS dawno temu w Texasie.
Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 14-05-2010 o 17:36 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Ściągnąłem triala i wydaje mi się, że ACR znacznie lepiej radzi sobie z odszumianiem.
Natomiast bardzo liczyłem na pojawienie się innej funkcji i się chyba przeliczyłem. Chodzi mi o selektywne ustawianie balansu bieli. Tak, żeby w różnych fragmentach zdjęcia móc ustawić inny WB. To chyba jedyne, czego brakuje mi w ACR.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Lokalnie możesz użyć brusha z filtrem kolorowym, o barwie komplemetarnej do dominanty której chcesz się pozbyć.
ACR ma mocno grzebnięte przy algorytmach demozaikizacji - świetnie odszumia, daje wreszcie bardzo ładne, organiczne ziarno i pierońsko ostry rysunek.
Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 15-05-2010 o 21:40 Powód: Automerged Doublepost
Gdyby to nie działało to bym o tym nie pisał.
Dawno temu (jeszcze w PS CS3) zauważyłem że zaznaczony 'convert to sRGB' w Save for Web nie działa, więc przed krokiem 'Save for Web' w swojej akcji zmniejszająco-zapisującej dodałem krok osobnego konwertowania (menu Edit->Convert to profile->sRGB). Działa.
A zauważyć było nietrudno bo w czasach gdy używałem CS3 Irfanview nie miał obsługi color management i zapisanie zmniejszonego zdjęcia w innym niż sRGB profilu a następnie przeglądanie ich Irfanview od razu dawało kolory inne niż w PS tuż przed zmniejszeniem i zapisaniem.