Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 184

Wątek: Photoshop CS5

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Chyba zapomniałeś o profilach korekcyjnych, które działają tylko z CS5.
    "Zapomniał" o wielu istotnych rzeczach, każdemu wedle potrzeb

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Przedzwoń do Wimalu, są szanse, że niekoniecznie.
    Tak coś właśnie podejrzewam, wróciłem z US w zeszłym tygodniu a tam niestety wszelkie B&H i Amazony jeszcze go nie dostały (koniec maja) a z Adobe'a polską kartą kupić nie mogłem...
    Najwyżej zamówię do znajomej i poda mi numerek z pudełka Thnx - przekręcę do Wimalu.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To ja mam takie pytanie - czy kupiony w Polsce CS5 upgrade (wersja angielska) upgraduje wersję angielską CS4 kupioną w US ?
    Mysle , ze tak! A nawet w 99% jestem pewny. Ja mam CS4 Upgrade ale moim podstawowym produktem jest PS CS przywieziony ze Stanów. Nie bylo najmniejszego problemu z Upgrade.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Upgrade CS4 kupilem w Cortlandzie w Katowicach. PS CS dawno temu w Texasie.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 14-05-2010 o 17:36 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ściągnąłem triala i wydaje mi się, że ACR znacznie lepiej radzi sobie z odszumianiem.

Natomiast bardzo liczyłem na pojawienie się innej funkcji i się chyba przeliczyłem. Chodzi mi o selektywne ustawianie balansu bieli. Tak, żeby w różnych fragmentach zdjęcia móc ustawić inny WB. To chyba jedyne, czego brakuje mi w ACR.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lokalnie możesz użyć brusha z filtrem kolorowym, o barwie komplemetarnej do dominanty której chcesz się pozbyć.

ACR ma mocno grzebnięte przy algorytmach demozaikizacji - świetnie odszumia, daje wreszcie bardzo ładne, organiczne ziarno i pierońsko ostry rysunek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Natomiast bardzo liczyłem na pojawienie się innej funkcji i się chyba przeliczyłem.

a skoro mówimy o zawodach liczyłem, że zostaną dodane maski do każdego inteligentnego filtra teraz to jest trochę upierdliwe.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

W wersji x64 Save for Web zapisuje mi w Adobe RGB mimo zaznaczonego "Convert to sRGB" - ktoś też tak ma ?
    W wersji x64 Save for Web zapisuje mi w Adobe RGB mimo zaznaczonego "Convert to sRGB" - ktoś też tak ma ?
    A nie - okazuje się że Save for Web wyprodukował mi jpgi bez jakiegokolwiek profilu (mimo zaznaczonego Convert to sRGB)...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 15-05-2010 o 21:40 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A nie - okazuje się że Save for Web wyprodukował mi jpgi bez jakiegokolwiek profilu (mimo zaznaczonego Convert to sRGB)...
    Tak. I dlatego w akcji zmniejszająco-zapisującej mam przed zapisaniem krok 'convert to profile' osobno.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tak. I dlatego w akcji zmniejszająco-zapisującej mam przed zapisaniem krok 'convert to profile' osobno.
    Ale teraz pytanie czy one zostają skonwertowane czy zostają w tej przestrzeni w której były ? Generalnie porażka, chwilę trwało zanim się zorientowałem że coś nie gra...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale teraz pytanie czy one zostają skonwertowane czy zostają w tej przestrzeni w której były ?
    Gdyby to nie działało to bym o tym nie pisał .
    Dawno temu (jeszcze w PS CS3) zauważyłem że zaznaczony 'convert to sRGB' w Save for Web nie działa, więc przed krokiem 'Save for Web' w swojej akcji zmniejszająco-zapisującej dodałem krok osobnego konwertowania (menu Edit->Convert to profile->sRGB). Działa.
    A zauważyć było nietrudno bo w czasach gdy używałem CS3 Irfanview nie miał obsługi color management i zapisanie zmniejszonego zdjęcia w innym niż sRGB profilu a następnie przeglądanie ich Irfanview od razu dawało kolory inne niż w PS tuż przed zmniejszeniem i zapisaniem.

Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów