Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 184

Wątek: Photoshop CS5

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Z: http://www.adobe.com/pl/education/st...ition/faq.html

Czy uczeń, student, nauczyciel lub wykładowca może nadal używać wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli po zakończeniu nauki lub nauczania?

Tak. Po zakończeniu nauki lub nauczania można nadal używać wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli.
    Czyli dożywotnio.

mishieck
    Guest

Domyślnie

Tak nawiasem mówiąc nie opłaca się brać samego PS-a w tej promocji studenckiej. Pakiety Creative Suite wychodzą o wiele korzystniej (ja kupiłem CS5 Production Premium za 1700 zł, czyli jakieś 7000 zł taniej).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit

deffik, obecna program "Students and teacher edition" nie jest związany z konkretnymi szkołami. To jest opcja dla wszystkich studentów, nauczycieli i uczniów.
    Ostatnio edytowane przez mishieck ; 03-06-2010 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Rzeczwyiście te pakiety są ciekawsze dużo. Tylko, co z tego jak się ich nie wykorzysta? Mnie interesują tylko 3 produkty firmy Adobe. PS, LR i PR. Szkoda, że w żadnym pakiecie nie ma LR. Ciekawe dlaczego. Znowu PR sam nie wiem czy aż tak chcę, bo to co najwyżej do zabawy więc mogę użyć darmowych programów. Tak więc wcale sam PS taki zły nie jest.

Mnie za to interesuje coś innego jeszcze. Czy jak kupię jako student, a następnie otworzę firmę to mogę używać tej licencji w firmie?

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Czy jak kupię jako student, a następnie otworzę firmę to mogę używać tej licencji w firmie?
    No zastanów się...

Z resztą parę postów wyżej deffik o tym pisał.
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

A czemu nie może być w firmie wykorzystywana ta wersja?

Z FAQ podanego wyżej:
    Czy wersja dla uczniów i nauczycieli zawiera ograniczenia funkcji?
    Wersje produktów firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli umożliwiają użytkownikom stosowanie wszystkich funkcji i opcji wersji komercyjnych. Oprogramowania można używać tylko na prywatnym komputerze. Praw własności do wersji produktów firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli nie można przekazywać ani odsprzedawać.
    Czy wersji produktu firmy Adobe dla uczniów i nauczycieli można używać w celach komercyjnych?
    Tak. Osoby, które kupiły taki produkt, mogą używać go zarówno na potrzeby osobiste, jak i w celach zarobkowych.
    Pewnie trzeba jeszcze będzie przeczytać licencję...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Uzupełnię tylko że było tak jak jablam pisał - przyszedł mailem S/N (na upgrade), wkleiłem do go CS5 i poszedł bez najmniejszych problemów.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ciekawe, czy "zakończenie nauki" to jest to samo co "przerwanie nauki"...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    A czemu nie może być w firmie wykorzystywana ta wersja?
    Przecież sam zacytowałeś czemu:
    "Oprogramowania można używać tylko na prywatnym komputerze."
    Prywatnym, czyli nie firmowym...

Domyślnie

z tego co ja się orientuję, a konsultowaliśmy się w tej sprawie w Adobe, na wersjach edukacyjnych oprogramowania nie można wykonywać żadnych czynności komercyjnych. Czyli nie można obrabiać fotek przeznaczonych do sprzedaży, bądź innego użytku komercyjnego. Nr seryjny użytego pakietu zaszyty jest w plikach wynikowych.
    pozdr.
    gg: 6096145

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    z tego co ja się orientuję, a konsultowaliśmy się w tej sprawie w Adobe, na wersjach edukacyjnych oprogramowania nie można wykonywać żadnych czynności komercyjnych. Czyli nie można obrabiać fotek przeznaczonych do sprzedaży, bądź innego użytku komercyjnego.
    To czemu podlinkowane ze strony Adobe FAQ przeczy temu, co piszesz? Przynajmniej jeśli o wersję edukacyjną CS5 chodzi. Bo jeśli o CS4 to masz rację.

Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów