Mnie w ogole wkurza ten caly system dystrybucji Adobe. Niby cos oglaszaja, cos proponuja a potem czeka sie tygodniami i jedyne co sie dostaje to odpowiedz: jeszcze nie ma, za tydzien, za dwa, za trzy..
Zamowilem pod koniec kwietnia pakiet Adobe Standart Design bo przy upgrade z jednego produktu Adobe wychodzi jakos korzystnie , za to, co się w tym pakiecie dostaje.. oficjalny dystrybutor Adobe w PL (nie podam firmy ) 5 razy przekladal moje zamowienie.. mam nadzieje ze w tym tygodniu w koncu zalatwia. DObrze, ze chociaz zachowal się fair i utrzymal mi na zestaw cene z dnia w ktorym go zamowilem a to do dzisiejszej ceny dobre 700 zl roznicy..
Ale suma sumarrum - w Niemczech jest, w UK jest, we FR jest.. tylko PL ma zawsze problemy... nie lubia nas czy co? Nawet oddzial Adobe Poland przenioslo siedzibe do NIemiec..
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
W Wimalu nie wiedzieli, na Customer Service Adobe Pan coś mamrotał że może będzie trzeba zrobić jakiś unlocking którego mi nikt nie zrobi bo coś tam.
Nie to nie, kupię upgrade w US - mam tam wystarczająco dużo znajomych którzy prześlą mi kod z pudełka (które zabiorę za ~2 miesiące)...
Krzychu.. jeszcze raz powtorze... mam Photoshopa CS z US a upgrade w wersji Angielskiej z Katowic, dystrybucja na Europe.. dziala bez problemu. Zał d.. sciska jacy spece tam siedzą ,,, niech sobie zrobią unlocking mózgów bo chyba cos nie tak...
Przy upgrade PS podajesz tylko numer poprzedniej wersji z ktorej chcesz go zrobic. Nie sądze ze inne numery są na US a inne na EU. Przy instalowaniu PS CS jakos nie wyskoczyla mi informacja ze jest to Photoshop do dstrybucji na terenie US.. taka informacje zawiera tylko pudelko.
Z tego co ja wiem to nie mozna sobie skakać przy upgrade z wersji PL na ENG i spowrotem . Taka informacje dawno temu dalo mi Adobe w UK. W kazdym razie nie jest zalecana.
A druga sprawa - czemu nie kupisz sobie Upgrade przez sklep Adobe? szybciej, troche taniej, pewnie i nikt CI nie ukradnie. Klucz masz na stale w danych na portalu Adobe, a dodatkowo, kupujac wersje elektroniczna dostajesz jednoczesnie na Mac i PC.
Jarek
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Ja właśnie chce kupić przez sklep Adobe - tyle że sklep Adobe sprzedaje wg. tego co masz w Adobe ID a tam mam naszą piękną polskę...
Wczoraj z nudów wbiłem się na czat z konsultantem Adobe na customer supporcie - powiedział że może być potrzebny tenże unlocking ale nie będzie to żadnym problemem i można to załatwić nawet przez ten sam chat - dzisiaj chyba kupię bo trial zaraz się skończy. Dzięki Jablam...
ja natomiast dzisiaj dostalem moje programy- jesli chodzi o strone wizualno-uzytkowo pudelkową to uwazam ten nowy design jest o kant d.... Podobaly mi sie te pudelka od CS4 gdzie w kartonie byo pudelko DVD z 2-3 plytami, wszystko sie kupy trzymalo. Teraz to jakies dziwactwo wyszlo. Wysuwam pudełko z kartonu, w srodku kolejne mini pudelko, jakies kwadratowe karteluszki , reklamuszki i inne takie , nie wiem po co jakies zakladki i skrzydelka otwierane skoro poza kawalkiem grafiki nic nie ma . Po otwarciu pudeleczka z bok wylatuja trzy papierowe koperty z plytami z programem.... wiesniacko troche.
Co do samego programu - zeby nie to ze w rozsadnej cenie Upgrade dostaje 4 progamy, ktorych uzywam a przy zakupie kazdego oddzielnie zaplacilbym lacznie 3 x wiecej niz za caly pakiet, to pewnie samego photoshopa raczej bym nie aktualizowal. No chyba ze z wersji CS2... A swoją drogą to troche chamówka ze nie mozna zrobic upgrade od wersji CS, dopiero od CS2. Jesli ktos kupil CS i do tej pory nie robil upgrade to zmuszony jest do kupowania ktoregos z wyzszych pakietow albo od razu CS5 co w sumie wychodzi dosc drogo...
Jarek
Wiesz. w sumie masz rację, ale tylko przy założeniu, ze ktos go kupił do zarobku.
Natomiast bylem przekonany , ze Adobe sprzedaje rowniez programy dla osob ktore juz nie sa uczniami (wiec nie kwalifikuja się do wersji Student) ani nie moga spobie pozwolic na kupno komercyjnego programu za 3 tys. dla amatorskiej pracy ze zdjęciami. Ostatnio chcialem Tacie kupic Photoshopa do jego zasotsowan w domu i okazalo się ze niestety Adobe nie oferuje czegos takiego jak np Corel czy MS "Home edition" ..szkoda.
Jarek