Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 169

Wątek: ISO 3200 hack firmware dla 350D/Rebel XT

Domyślnie

Witam, jako, że linki nie działają poprawnie, pozwolę sobie wkleić linka z tym samym tematem z tą różnicą, że linki działają i jeżeli cała operacja jest wykonana wg opisu, wszystko działa jak należy. Mam też pytanie, na ile ten licznik zdjęć jest wiarygodny??( pytam ponieważ kupiłem 350d z drugiej ręki i jak zobaczyłęm licznik to zamarłem - 72 tyś zdjęć, czasem wyskoczy error99, ale wył i wł pomaga- sory za mały off top).
    Pozdrawiam

Link --> http://chdk.wikia.com/wiki/350D

Domyślnie

Witam, chciałbym odświeżyć trochę wątek... mam kartę 8gb i spędziłem już cały dzień na kombinacjach z partycjami wgrywaniem, zgrywaniem i kombinowaniem co zrobić żeby ten soft zaczął mi działać... czy jest ktoś kto zrobił to z kartą 8bg i byłby w stanie wytłumaczyć to najprościej jak się da co trzeba zrobić żeby to zadziałało?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Może pytanie jest nie na miejscu, ale: Czy działało Ci to na mniejszych kartach, a jeżeli nie bawiłeś się tym wcześniej to czy wykonałeś procedurę modyfikacji firmware aparatu? Nie znamy Twojego stopnia zaawansowania w temacie...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 23-01-2012 o 16:06
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

niestety nie mam mniejszej karty, więc nie mam możliwości... na aparacie mam już system 1.0.3 więc nie musiałem nigdy modyfikacji... teraz zrobiłem wszystko tak jak pisali w instrukcji... wydaje mi się że nigdzie nie popełniłem błędu, ale jednak nie działa...

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ale masz świadomość, że trzeba zmodyfikować ten właśnie firmware? Potrzebny jest zmodyfikowany firmware, który spowoduje, że 350d zacznie wczytywać autoexeca z karty...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 23-01-2012 o 16:16

Domyślnie

ok, problem rozwiązany, jeszcze raz ustawiłem kartę za pomocą programu EOScard, wgrałem pliki i jeszcze raz wyjąłem i włożyłem baterie.. i o dziwo poszło dzięki za pomoc

Domyślnie

Witam,
    chciałem do swojego 350D wgrać tego hacka ale jest jeden problem ... nieosiągalna w sieci jest paczka autoexec.bin-iso3200-20090920.zip, , ma to ktoś jeszcze na dysku żeby sie podzielić ?

Przy okazji mam firmware 1.0.3 czy jest coś nowszego lub nowsze ulepszenia które można wrzucić starego do 350D ?

Pozdrawiam...

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Mam paczkę 350D-20101008.

Domyślnie

mc_iek W tej twojej nowszej paczce będą pliki ktore można zastosować do twojej instrukcji tego hacka ? Jeśli tak to podrzuć linka to bym wgrał sobie te usprawnienia...
    Canon 350D+kit

Miasto
    tripolis

Domyślnie

Skąd można ściągnąć plik : autoexec.bin-iso3200-20090920.zip
    wszystkie dostępne żródła wygasły....

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów