u mnie przy zmianie af/mf nic nie miga
u mnie przy zmianie af/mf nic nie miga
To przełącz przy wyłączonym aparacie :-)
Owszem, diody migają przy przełączeniu AF-a na wyłączonym aparacie. Tak samo przy odpinaniu/przypinaniu obiektywu i odchylaniu zamka na gripie, ale nie zauważyłem, żeby baterie szybciej się rozładowywały. Otwieranie/zamykanie pokrywki CF-a zawsze generowało błyśnięcie diody.
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
o faktycznie![]()
na Żytnia trzeba zawieźćale by sie chłopaki zdziwili
Taka techniczna fotka z wczorajszego wieczora Zdjęcie robione z ręki. ISO 3200. Było tak ciemno, że AF z dużym trudem łapał ostrość na krawędź twarzy.
Znowu pojawił się nowy haczyk, ale teraz to juz tylko dodatkowa klawiszologia weszła, bo funkcje się nie zmieniły.
ciekawe czy komus kiedys zdechnie aparat od tego kombinowania, bo pojda o krok za daleko![]()
heh ;] miejmy nadzije ze nie ; ]
mam pytanie:czy moglby ktos wyjasnic wzystkie funkcje, ktore umozliwia ostatnia wersja "softa". (http://chdk.setepontos.com/index.php....html#msg45780) Jest iż 12. Części nie ogarniam nic a nic... a szkoda nie korzystac. ;]
fajne jest ostrzenie a wspomagania z lapmy bez blysku lampy ;]
pozdrawiam artomus
Ostatnio edytowane przez artomus ; 14-01-2010 o 00:02
Zajec - zdechśc to nie zdechł, ale mi kilkukrotnie wyskoczył err99
artomus - ot skróty klawiaturowe dodali...
ISO 3200
- jak widzisz czarny ekran (nie wchodzisz do menu) <strzałka w górę>(ISO) -> menu wyboru ISO -> wciskasz przycisk z gwiazdką <*> masz iso3200
Spot
- j/w <strzałka w lewo> (pomiar światła) wciskasz <*> masz punktowy
Temperatura kolorów
- j/w <strzałka w dół> (WB) wciskasz <*> masz wcześniej ustawioną temp w Kelwinach
Po opis dodatkowych funkcji, odsyłam do instrukcji od EOSa 20D, serio, chyba nawet tak samo mają ponumerowane C.Fn (chodzi o tą numerację właściwą, a nie wyświetlana przez aparat w menu)
Zwiększa komfort pracy i w ogóle szkoda, że tego nie zrobili tak z 2-3 lata temu :/
C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX
Regulamin pkt 8.