Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 169

Wątek: ISO 3200 hack firmware dla 350D/Rebel XT

Domyślnie

Śpieszę donieść o kolejnych postępach w pracach nad 350d.
    Udostępniono kolejną wersję oprogramowania, tym razem dodano możliwość zmiany temperatury barwowej w Kelwinach (1800-11000 w krokach co 100k).

Obsługa:
    1. Przycisk INFO
    2. Strzałki góra/dół żeby wybrać zmienianą funkcję (ISO/AEB/temperatura
    3. Strzałki prawa/lewa zmiana wartości

link: http://chdk.setepontos.com/index.php....0;attach=3827
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Pewnie niebawem pojawi się nowa poprawka, bo zniknęła możliwość zmiany ISO o 0,3EV...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... ale po co się męczyć jak można kupić (w tej chwili już za grosze) 30D w którym większość opisanych problemów po prostu nie występuje.

No widzisz, a ja sprzedałem 40D i kupiłem 350D Każdy ma swoje potrzeby i wymagania.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    No widzisz, a ja sprzedałem 40D i kupiłem 350D Każdy ma swoje potrzeby i wymagania.
    No widzisz, a ja nie sprzedałem 350D jak kupiłem 40D - każdy ma swoje potrzeby i wymagania
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Cieszyn / Turyn

Domyślnie

Panowie, 350D po poprawkach stał się naprawdę niezłym aparatem, ale porównywanie go do 40D to IMO nieporozumienie... Nie wiem czy w ogóle jest sens kontynuowania w tą stronę. Wydaje mi się, że niektórzy nie porównują aparatów, ale to, co z nich wykorzystują... (co by nie powiedzieć wątek jest o aparacie)
    Pozdrawiam

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nol Zobacz posta
    Panowie, 350D po poprawkach stał się naprawdę niezłym aparatem,
    Według mnie był niezły już przed poprawkami . Pozostaje tylko problem z tym czego softem się nie poprawi i być może z tego właśnie powodu dla mnie te poprawki tak na prawdę nic istotnego nie wnoszą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

hmmm ja mam nieco inne zdanie. Jako, że od pewnego czasu robie głównie sport, to ten pomiar swiata z centrum i brzegów kadru (nie wiem jak on tam sie zwał) nie dawał rady. Na meczu miałem zawodnika np czarnoskórego, który biegł na tle jasnego nieba to wychodziła mi ciemna plama, znowu czarnoskóry zawodnik na ciemniejszym tle - biegał sam strój. Jak ktos sobie robi 350'tka widoczki no to wiadomo ten spot mu sie niezbyt przyda. Iso 3200, do codziennego uzytku to ono sie nie nadaje, ale jesli moje zdjęcia ukazują sie w gazecie na zwykłym papierze ( jak np. wyborcza) to nie będzie widać tam szumu. A warunki pogodowe na meczach bywają różne i czasem naprawde przy f4 i iso1600 mialem czasy 1/160.
    Kolekcjoner dobrze napisałeś, że te poprawki DLA CIEBIE nic nie wnosza, a nie ogólnie
    Każdy ma inne potrzeby, a jak kogoś nie stać na lepszą puche xxD to jest to naprawdę zbawienie.
    pozdro

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zajec3 Zobacz posta
    Kolekcjoner dobrze napisałeś, że te poprawki DLA CIEBIE nic nie wnosza, a nie ogólnie
    No jasne zresztą za kogo miałbym pisać .
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Corehoorn
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

http://chdk.setepontos.com/index.php....html#msg45326

Update przywracający 1/3 step do ISO
    portfolio: www.glogowski.net.pl | blog: www.glogowski.net.pl/blog

Pierwszy aparat kupił mi tatuś i był to EOS300 na resztę już zapracowałem sobie sam ...
    350D, 400D, 50D, 5DmkII + dużo szkiełek i połowę mniej lampek

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

czasem fochliwe bydle
    wrzucilem to z tym iso co 1/3 tak bawilem sie zmienialem to iso patrzyłem co i jak i nagle ERR99 po wyjęciu bat działa dalej

Strona 10 z 17 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów