Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Poznań - stare opuszczone hale, mosty (do samochodów)

Mieszany widok

Domyślnie Poznań - stare opuszczone hale, mosty (do samochodów)

Witam,
    Rozeznaję się w lokalizacjach do zrobienia małej sesji samochodowej.

Szukam jakiś ciekawych miejsc w Poznaniu i Wlkp.

Najlepiej duża opuszczona hala/hangar lub cokolwiek dużego by można było tam wjechać.

Pytanie: czy można wjechać pod ten nowy most Rocha, tam przy Politechnice? Czy tylko tam lodówki mogą wjeżdżać - jeżeli tak to od której strony oni zawsze wjeżdżają?

Orientował się ktoś jak wygląda wjazd na Bednary? Czy jak tylko photo to dałoby radę?

Tor Poznań odpada - muszę uruchomić kontakt w tej sprawie, a wolę poczekać tam jak będę miał rig'a.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli chodzi o Bednary to jest tam kawałek nieczynnego pasa startowego który teraz robi za odcinek drogi, spokojnie dostępny, auta co kilkanaście minut.
    Efekt - http://www.maxmodels.pl/antolll.html - drugie zdjęcie w pierwszym rzędzie
    6DII + 17-200/2,8L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Bednary to jest tam kawałek nieczynnego pasa startowego który teraz robi za odcinek drogi, spokojnie dostępny, auta co kilkanaście minut.
    Efekt - http://www.maxmodels.pl/antolll.html - drugie zdjęcie w pierwszym rzędzie
    Bednary to jest czynny pas startowy, a raczej lądowisko. Latają tam szybowce w sezonie letnim oraz motolotniarze a nawet skaczą spadochroniarze! Latają również "Avionetki" typu Cessna i inne ultralighty!

Jeżeli chcecie tam focić to miejcie oczy SZEROKO OTWARTE! Z wysokości 30 m. lecąc 120km/h to raczej trudno manewrować tuż nad pasem!

W zasadzie polecam późnym wieczorem robić zdjęcia przy zachodzie słońca przepiękny kadr!

Gorąco polecam Bednary (ok. 30 km od Poznania) tylko tam uważać i najlepiej parkować obok hangaru!

Pozdrawiam!

Domyślnie

Można spróbować kiedyś. A jak tam się wjeżdża od której strony itp.

Bardzo mnie ciekawi ten most rocha ogólnie...
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem jak sie wjeżdża, dziewczyna ma tam działke i mi pokazała miejscówke. Ale jak chwile pojeździsz dookoła lotniska to pewnie znajdziesz A jakby co to moge w weekend podpytać
    Fajnym miejscem na sesję samochodową jest stare przęsło mostu rocha przerzucone obok katedry. Niby zakaz wjazdu, ale ja tam zdjęcia robiłem, inni też i nie sądze żeby był problem
    Pozdrawiam
    6DII + 17-200/2,8L

Domyślnie

Myślałem że od strony katedry są schody, a z drugie jakiś kołek jest na stałe ... hmmm ...
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    Myślałem że od strony katedry są schody, a z drugie jakiś kołek jest na stałe ... hmmm ...

Po zaliczeniu egzaminu z historii arch, na którym było dużo o tejże katedrze przejechaliśmy sobie tym mostkiem. Bez problemów
    6DII + 17-200/2,8L

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli chodzi o most Rocha, to powinno udać Ci się wjechać od strony K.S Pocztowca, z ulicy Przystań.

Dokładniej widać to TUTAJ
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań / Mogilno

Domyślnie

Na most Rocha można wjechać od Mostowej (koło AWF zjechać z Królowej Jadwigi, potem w prawo za oplem i w prawo na most), Można też od Jana Pawła w Kórnicką i dalej prosto przez most. Wszędzie jest przejezdne.

Domyślnie

Właśnie chciałbym po drugiej stronie, za mostem patrząc od politechniki. Muszę pojeździć.
    A nikt mi nic nie zrobi jak tam wjadę?

a jakieś inne miejscówki pod tego typu fotografię?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów