Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: [olowek] zdjęcia

Ołówek
    Guest

Domyślnie [olowek] zdjęcia

Witam serdecznie,
    Swoje zdjęcia po raz pierwszy publikuję na forum canon-board, które jednak śledzę od dość dawna.
    Kilka miesięcy temu kupiłem 450D z kitowym obiektywem (bo mieścił sie w moi limicie cenowym), i jak do tej pory wzbogaciłem go jedynie o filtr polaryzacyjny. W ostatnim czasie zajęty byłem pisaniem pracy magisterskiej więc nadal jestem na etapie uczenia się możliwości mojego aparatu.Zdjęcia robię całkowicie amatorsko, więc proszę o wyrozumiałość bardziej doświadzczonych kolegów i o ewentualne porady na co zwrócić uwagę i co poprawić.

PS. Ponieważ nie wstawiałem nigdy zdjęć na forum więc jeśli coś pójdzzie mi nie tak to prosilbym moderatora pomoc

1.
    2.

3.

4.

5.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

zwykłe pstryki, lecz 4 się trochę wyróżnia

Domyślnie

Hmm co się stało pani na 5? Unikaj takich manipulacji kolorem, ani to naturalne, ani ładne.
    4 rzeczywiście się (pozytywnie) wyróżnia, kompozycja trzyma się kupy, wszystko ładnie-pięknie.
    2. Dziwny format, domyślam się, że chodziło o wycięcie niepotrzebnych elementów z kadru. O tym niestety trzeba myśleć przed zrobieniem zdjęcia.

Ołówek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jack070 Zobacz posta
    Hmm co się stało pani na 5? Unikaj takich manipulacji kolorem, ani to naturalne, ani ładne.
    4 rzeczywiście się (pozytywnie) wyróżnia, kompozycja trzyma się kupy, wszystko ładnie-pięknie.
    2. Dziwny format, domyślam się, że chodziło o wycięcie niepotrzebnych elementów z kadru. O tym niestety trzeba myśleć przed zrobieniem zdjęcia.
    Czwórka to moje najnowsze zdjecie wiec ciesze sie ze nienajgorsze bo kiepsko świadczyłoby to o moim rozwoju
    W 5 faktycznie przesadziłem z obróbką, ciekawy byłem czy jednak komuś sie to spodoba...
    Co do 2 to masz racje, kadr w oryginale wyglądal raczej na przypadkowy, zwłaszcza ze fota robiona była w moim zagraconym pokoju
    Dziękuje za podpowidzi i pozdrawiam
    5b.

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

1. świetna,
    - reszta - kompletnie nieudana obróbka, efekty, pomysł. Gratuluję pierwszego zdjęcia, anyway .

Ołówek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amphotos Zobacz posta
    1. świetna,
    - reszta - kompletnie nieudana obróbka, efekty, pomysł. Gratuluję pierwszego zdjęcia, anyway .
    No cóż, dziękuje i za to Widzę że po 4 spodobała sie także komuś 1 - to już dwa zdjęcia Niektórym osobom, którym pokazywałem zdjęcia podobała się też 3. Ma ktoś może jakiś pomysł jak poprawić to zdjęcie? Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

Moja rada to kupić 50 1.8 i będziesz miał lepsze szkło, a za tym też idą lepsze foty..

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

1, W tym kocie jest coś niepokojącego ... Może przez to nie przypadło mizbyt do gustu.
    4- zalatuje mi HDR-rem, bawiłeś się w większa obrobkę?
    3. z niebieskim naturalnym niebem wyglądało by ciekawiej : )

Powodzenia )
    czekam na więcej ; ]
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Ołówek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adrianna Zobacz posta
    1, W tym kocie jest coś niepokojącego ... Może przez to nie przypadło mizbyt do gustu.
    4- zalatuje mi HDR-rem, bawiłeś się w większa obrobkę?
    3. z niebieskim naturalnym niebem wyglądało by ciekawiej : )

Powodzenia )
    czekam na więcej ; ]
    Ad 1. He.... widocznie udzielił Ci sie niepokój kotka ściskanego za szyję przez pięcioletnia dziewczynkę Zdjęcie nie było pozowane, więc oddalam zarzut o sadystyczne znęcanie się nad zwierzątkiem
    Ad 4. Faktycznie, spróbowałem "większej" obróbki. Cały czas ucze się doboru ustawień suwaków więc pierwszą serię zdjęć można nadal uznać za eksperymentalną
    Ad. 3 Napewno gdzieś mam oryginał więc może kiedyś wrzuce dla porównania.

Dziękuje za miłe słowa,
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ołówek Zobacz posta
    Ad 1. He.... widocznie udzielił Ci sie niepokój kotka ściskanego za szyję przez pięcioletnia dziewczynkę Zdjęcie nie było pozowane, więc oddalam zarzut o sadystyczne znęcanie się nad zwierzątkiem
    Chyba tak :P Może to dlatego , że sama uwielbiam koty i mam ich trochę w domu. :P
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów