Dostępna jest wersja 1.3.9 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
Dostępna jest wersja 1.3.10 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
Dostępna jest wersja 1.3.12 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
Dostępna jest wersja 1.3.13 programu SNS-HDR Pro/Home.
Pebal, czy zamierzasz poprawić w którejś z kolejnej wersji programu taką przykrą niedogodność, która występuje podczas łączenia zdjęć, na których są dość silne światła (przykład poniżej), a która polega na tym, że program wkleja takie ciemne obwódki do świateł. Później muszę mozolnie wymazywać je w PS :-(
Nie spotkałem się jeszcze z tak skrajnym przypadkiem. Możesz mi pokazać jak wyglądają źródłowe ekspozycje?
Jasne, mogę Ci wysłać cropy źródłowych ekspozycji, całość (dużo waży, bo to z 5D MKII), bądź zmniejszone - jak wolisz. Daj znać, najlepiej chyba na priva?
Praktycznie podczas każdego składania nocnych landscape'ów mam taki efekt. Ostatnio pasjonują mnie takie zdjęcia, więc problem w kółko wraca.
Ciemne obwódki w światłach są tym większe im większa jest wartość parametru “Shadows”. Nie mogę zmienić tego stanu rzeczy, gdyż parametr “Shadows” działałby gorzej. Takie obwódki można redukować parametrem “Highlights Protection”, ustawiając ten parametr w pozycji ujemnej. W przypadku gdy obwódki występują w obszarze koloru, można je także redukować krzywymi parametru “Lights Brightness”.