Strona 19 z 34 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 339

Wątek: Sns-hdr

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Gdybyś był jeszcze uprzejmy napisać jak wprowadzić ten parametr -x2...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Gdybyś był jeszcze uprzejmy napisać jak wprowadzić ten parametr -x2...
    1. Otwórz właściwości skrótu do programu.
    2. W pozycji gdzie znajduje się ścieżka do elementu docelowego, za cudzysłowem, dopisz parametr -x2
    3. Zapisz zmiany.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No i wszystko jasne.
    Kolejny raz dziękuję.
    Coś mi się wydaje, że dołączę do grona zadowolonych użytkowników wersji pro :grin:

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.1.2 programu SNS-HDR
    1. Poprawiono mapowanie gradientu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

He, he. Chciałeś uniknąć suwaczków ale też są. Co do samego programu. Porównałem go z tym co posiada PS CS5. Pierwsze co rzuca się w oczy to szybkość pracy. Każdy myśli że "piątka" to już taki kombaj że zamula cały system. I tu niespodzianka. W porównaniu do Twojego programu to prawdziwy sprinter. Ale przejdzmy dalej. Najważniejszy jest efekt końcowy. I tu wg mnie przewaga na korzyść SNS. Wygenerowany obraz ma bardziej naturalny wygląd. Nie pachnie na odległość sztucznością jak w większości tego typu programach. Elementy które wprowadziłeś do kalibracji faktycznie coś dają konkretnego i wpływają na te elementy obrazu które są istotne w odbiorze całości. Reasumując. Kawał solidnej roboty, gratuluję !
    PS. Nie będzie jakiejś limitowanej darmowej wersji dla forumowiczów ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    He, he. Chciałeś uniknąć suwaczków ale też są. Co do samego programu. Porównałem go z tym co posiada PS CS5. Pierwsze co rzuca się w oczy to szybkość pracy. Każdy myśli że "piątka" to już taki kombaj że zamula cały system. I tu niespodzianka. W porównaniu do Twojego programu to prawdziwy sprinter.
    Adobe poszło na łatwiznę z algorytmem wzmacniającym lokalny kontrast. Gdybym zastosował taki algorytm jak Adobe, też bym miał szybko i nawet miałbym taki ładny efekt halo jak oni

Przymierzam się do wdrożenia OpenCL, które pozwoli znacznie przyspieszyć obliczenia, ale to jeszcze trochę potrawa.

Ale przejdzmy dalej. Najważniejszy jest efekt końcowy. I tu wg mnie przewaga na korzyść SNS. Wygenerowany obraz ma bardziej naturalny wygląd. Nie pachnie na odległość sztucznością jak w większości tego typu programach. Elementy które wprowadziłeś do kalibracji faktycznie coś dają konkretnego i wpływają na te elementy obrazu które są istotne w odbiorze całości. Reasumując. Kawał solidnej roboty, gratuluję !
    Dzięki.

PS. Nie będzie jakiejś limitowanej darmowej wersji dla forumowiczów ?
    Raczej nie, forumowiczom musi wystarczyć zniżka.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.1.3 programu SNS-HDR
    1. Poprawiono parametr mikrokontrastu.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.1.4 programu SNS-HDR
    1. Poprawiono parametr świateł (większa ilość detali).
    2. Poprawiono parametr cieni (lepsze rozłożenie jasności).
    3. Poprawiono mikro-kontrast (redukcja efektu halo).
    4. Poprawiono funkcję auto-level.

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie wersja Pro

Cześć,
    W jaki sposób mam się przekonać do zakupu wersji Pro lub Home? Czy jest możliwość pobrania wersji trial, działającej ograniczoną ilość czasu albo coś takiego? Czy też możliwości programu mogę wypróbować tylko za pomocą wersji Lite?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m2k Zobacz posta
    Cześć,
    W jaki sposób mam się przekonać do zakupu wersji Pro lub Home? Czy jest możliwość pobrania wersji trial, działającej ograniczoną ilość czasu albo coś takiego? Czy też możliwości programu mogę wypróbować tylko za pomocą wersji Lite?
    Ze strony projektu można pobrać demo wersji Pro.

Strona 19 z 34 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów