Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 339

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Czy użytkowników pełnych wersji zawsze powiadamiasz o aktualizacjach drogą maliową?
    Bo nie docierają do mnie powiadomienia.
    Tak, aczkolwiek o najnowszej aktualizacji jeszcze nie informowałem.
    Zdarza się jednak i tak, że wysłane powiadomienia nie docierają, gdyż są odrzucane przez serwery poczty lub trafiają do spamu. Muszę przyznać, że działania niektórych serwerów poczty, zaczynają mnie już powoli irytować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Tak, aczkolwiek o najnowszej aktualizacji jeszcze nie informowałem.
    Zdarza się jednak i tak, że wysłane powiadomienia nie docierają, gdyż są odrzucane przez serwery poczty lub trafiają do spamu. Muszę przyznać, że działania niektórych serwerów poczty, zaczynają mnie już powoli irytować.
    Nie wiem jak jest u innych, ale w gmail zdarza się, że coś trafia do spamu, w każdym razie zawsze przeglądam folder spamu czy cos tam nie trafiło.

Pozostaje tylko poczekać na wykonywanie aktualizacji z poziomu programu

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.0.5 programu SNS-HDR (Pro/Home/Lite)
    1. Poprawiono odwzorowanie lokalnego kontrast.
    2. Zredukowano efekt halo.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.0.6 programu SNS-HDR (Pro/Home/Lite)
    1. Zwiększono precyzję przetwarzania pojedynczych obrazów wołanych z RAW.
    2. Zredukowano poziom szumu obrazów wołanych z RAW.
    3. Dodano wsparcie dla aparatów z sensorami Super CCD, działającymi w trybie DR (czytane są dane z R-pikseli).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam

Korzystam z wersji SNS-Lite i coś się dzieje dziwnego na moim kompie. Otóż jak robię HDR'a z jpg'ów z Canona 40D to wszystko jest OK. Ale jak chce zrobić HDR'a z Canona 7D ciągle wywala mi ERROR - Not Enough memory ( Mam 3 GB ramu i do tego patrzyłem na staty i mam zajęte tylko 1 GB. Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    Szefo
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szefo Zobacz posta
    Witam
    Korzystam z wersji SNS-Lite i coś się dzieje dziwnego na moim kompie. Otóż jak robię HDR'a z jpg'ów z Canona 40D to wszystko jest OK. Ale jak chce zrobić HDR'a z Canona 7D ciągle wywala mi ERROR - Not Enough memory ( Mam 3 GB ramu i do tego patrzyłem na staty i mam zajęte tylko 1 GB. Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
    Szefo
    Wychodzi na to, że brakuje pamięci dla procesu (2GB), taka sytuacja może się zdarzyć na systemie 32-bit. Obecnie program korzysta z .NET Framework a ten bardzo dziwnie zarządza pamięcią. Choć główne algorytmy zużywają mniej pamięci niż wynoszą limity procesu, to jednak zdarza się, że te limity zostają przekroczone.

Jedyną radę jaką mam na chwilę obecną to dodanie parametru -x2, który wymusi dwukrotne zmniejszenie przetwarzanego obrazu.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

mam pytanie czy wersja Lite obejmuje obsługę RAW z canon 5d2 ?? po wrzuceniu do programu wyskakuje ERROR, po przerobieniu na jpg oczywiście śmiga jak powinno
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    mam pytanie czy wersja Lite obejmuje obsługę RAW z canon 5d2 ?? po wrzuceniu do programu wyskakuje ERROR, po przerobieniu na jpg oczywiście śmiga jak powinno
    Nie powinno być problemów z otwieraniem tych plików.
    Kiedy pojawia się ten błąd, co jest w oknie konsoli?
    Jaki masz system operacyjny?
    Czy dodanie parametru -x2 coś zmienia?

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

system XP sp3, przeciągam i upuszczam na ikonie programu plik RAW - wywala ERROR, gdy przeciągam i upuszczam JPG nie ma problemów
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    system XP sp3, przeciągam i upuszczam na ikonie programu plik RAW - wywala ERROR, gdy przeciągam i upuszczam JPG nie ma problemów
    Ale w którym momencie jest ten błąd, co jest widoczne na ekranie?

Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów