Zaktualizowałem przykładowe galerie SD/FullHD z samplami (wersja programu 0.9.8.4).
Czas generowania 40 obrazów z plików EXR w rozdzielczości FullHD na Q9550, wyniósł poniżej 30 minut.
Jak dla mnie to bym chciał mieć możliwość regulacji stopnia ingerencji programu. Np. w Twojej przykładowej galerii zdjęcie 2-gie za czerwonym autkiem jest dla mnie za bardzo plastikowe i w takich sytuacjach suwaczek chciał bym dać na minus. Obserwuje postępy tego programu. Podoba mi się to że sam radzi sobie i można przez niego wstępnie przepuszczać zdjęcia. Czy docelowo program będzie szybciej przetwarzał? Przemielić przez niego np. 30 zdjęć to trochę już trwa.
Udostępniłem wersję 0.9.8.5 programu.
- Ulepszyłem mapowanie tonów obrazów zapisanych w formacie OpenEXR oraz Radiance HDR.
- Dodałem możliwość zapisu wynikowego obrazu w formacie TIFF 48-bit. Obraz zapisany w tym formacie, nie jest ostrzony.
Aby zapisać obraz w formacie TIFF należy w wierszu poleceń lub w skrócie do programu, dodać opcję -tiff.
W systemie Windows XP, musi być zainstalowany Microsoft .NET Framework 3.0.
ok wersji sporo uaktualnień również a kiedy finalna? Nie kaz nam czekać tak długo![]()
pzdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
http://img706.imageshack.us/img706/7687/img6762hdr.jpg
Dlaczego mi coś takiego wychodzi? Obrazy są tego samego rozmiaru.
Ostatnio edytowane przez lldaniel ; 02-01-2010 o 15:06