Dostępna jest wersja 1.1.10 programu SNS-HDR
1. Przyspieszono mapowanie tonów.
2. Poprawiono ochronę koloru w wysokich światłach.
Dostępna jest wersja 1.1.10 programu SNS-HDR
2. Poprawiono ochronę koloru w wysokich światłach.
Dostępna jest wersja 1.1.12 programu SNS-HDR
1. Poprawiono mapowanie koloru.
2. Zaktualizowano dcraw do wersji 9.02
3. Zredukowano zużycie pamięci.
Dostępna jest wersja 1.2.0 programu SNS-HDR
2. Zredukowano efekt halo.
3. Dodano parametry jasności, nasycenia i barwy kolorów, działające w obszarze świateł.
4. Poprawiono parametry świateł i cieni (lepszy kontrast).
5. Poprawiono mapowanie koloru.
6. Zwiększono ostrość obrazów konwertowanych z RAW.
7. Zaktualizowano dcraw do wersji 9.03
Czy wersja lite to tylko wiersz poleceń? Czy jest dostępna wersja pro jako demo? Przydałoby się porównać Twój soft z Machinery![]()
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Wersja Lite nie ma GUI, pracuje z wiersza poleceń lub z poziomu Explorera (przeciąga się obrazy na ikonkę programu).
Demo wersji Pro dostępne jest na stronie projektu.
Bardzo fajny program, miło widzieć że wśród nas też są tacy co więcej "umieją" takie rzeczy pisać...
Mała sugestia - na stronie domowej programu wg mnie brakuje kliku istotnych rzeczy - prócz braku GUI nie piszesz szczegółowo jakie ograniczenia ma wersja Lite - czy działa identycznie jak pełna na standardowych ustawieniach czy może ma jeszcze jakieś inne ograniczenia (rozmiar generowanych plików, formaty itp.)? Druga sprawa to brak jakichkolwiek instrukcji do programu - zarówno w wersji pełnej jak i Lite (da się używać jakichś parametrów czy całkowicie nie?)
Poza tym kawał dobrej roboty, mam nadzieję że wersja Lite będzie zawsze w pełni funkcjonalna i darmowa dla takich jak ja, którzy od święta chcą sobie prosto i łatwo złożyć naturalnie wyglądającego HDRa.
Pozdrówki i udanej pracy nad programem
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
Wersja Lite przetwarza obrazy identycznie jak wersji Pro na domyślnych ustawieniach. Wersja ta nie ma ograniczeń wielkości generowany obrazów, wielkość obrazów limituje jedynie ilość dostępnej pamięci operacyjnej dla procesu w systemie Windows.
Nie potrafię się jakoś zebrać do napisania instrukcji, zawsze wypada coś innego do zrobienia. Postaram się w najbliższym czasie uzupełnić te braki.
W wersji Lite dostępne parametry wyświetlane są po normalnym uruchomieniu pliku exe. Niestety, na chwile obecną, nie są dostępne parametry przetwarzania obrazu.
Wersja Lite jest systematyczna aktualizowana, algorytmy są aktualizowane wraz z aktualizacją algorytmów w wersji Pro. Myślę, że w niedługim czasie umożliwię także ingerencje w niektóre parametry przetwarzania obrazu.
Program fajny ale dla osoby mało połapanej w tematyce to ciężko się tam znaleźćPrzydała by się jakaś instrukcja, zwłaszcza jakieś krótkie info jakie są mozliwości i jak obsługiwać lite.
Dodatkowo w PRO by sie przydało jakieś odszumianie zrobić jako opcję.
Za każdym razem jak instaluje wersje lite, i dzisiaj Pro wyskakuje mi błąd przy właczeniu: aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000135). O co może chodzić?