U mnie na laptopie trwa to szybciej..
Hmm.. o ile pamiętam to zaczęliście się mniej więcej w tym samym czasie "chwalić" pracami nad tego rodzaju programem - a właściwie to napadłeś Pebala że ściąga od Ciebie pomysł.. z boku to tak nie wygląda..
A co do porównania programów - porównuję pełną wersję Machinery i ostatnie wersje udostępnione przez Pebala - wg mnie SNS na domyślnych ustawieniach generuje nieco ładniejszy obrazek - piszę o wersji PRO oraz o tej z przeciąganiem na ikonę. Więc dla kogoś kto potrzebuje szybko efektów bez wnikania co jak i dlaczego to SNS trochę lepiej działa (nie wnikam w algorytmy i szybkość tylko patrzę na efekt domyślnych ustawień)..
Natomiast jak ktoś lubi się bawić to oczywiście Machinery ma dużo więcej "suwaczków" - czasem nawet myślę że trochę za dużo - ale możliwość sterowania i wpływania na wszystko są nieporównywanie większe..
I trzecia rzecz - to interfejs użytkownika - tu SNS mnie bardziej pasuje - to raczej kwestia koloru niż ergonomii - czarne tło po prostu bardziej pasuje do obróbki..
Oj oj oj... nie wkładaj mi w usta czegoś czego nie napisałem bo to cytaz z MMM.. lepiej cytuj dokładnie bo pomyślimy że coś z oczami u Ciebie nie tak..
Pozdr