z reguly nie uzywam wiersza polecen ... po prostu przeciagam i upuszczam na pliku wykonywalnym obrazek a program robi reszte ... jednak mam pytanie, jak zrobic aby nie zmniejszal rozdzielczosci ??
z reguly nie uzywam wiersza polecen ... po prostu przeciagam i upuszczam na pliku wykonywalnym obrazek a program robi reszte ... jednak mam pytanie, jak zrobic aby nie zmniejszal rozdzielczosci ??
Canon FF
rozumiem. czekam z niecierpliwościąwśród moich znajomych Twój program bije rekordy popularności
jest prosty i nie wymaga nie wiadomo jakiej wiedzy, jedno przeciągniecie zdjęcia nadaje mu inny wymiar
![]()
Canon FF
To jak z wersją full? Jestem skłonny zakupić![]()
Pozostaje jeszcze parę problemów do rozwiązania. Pocieszające jest to, że udało mi się rozwiązać jeden z większych problemów, którym była znaczna zależność generowanych efektów od wielkości przetwarzanych zdjęć.
Jak dobrze pójdzie to na koniec stycznie program będzie gotowy.
Co z rekompilacją na inne platformy?
Nie masz zależności w GUI więc nie powinno być chyba dużych problemów?
Konkretnie zależy mi na macowej wersji bo ręczne łączenie HDRów jest już męczące![]()
Będzie ale później. Wersja na inne platformy wymaga zmiany biblioteki wspierającej zapis plików graficznych. Zostawiłem to na sam koniec.
Tak, wersję konsolową programu da się w miarę łatwo przeportować na inne platformy. Jestem jednak sfokusowany na innych zadaniach, więc to będzie musiało jeszcze trochę poczekać.
Bardzo fajny programik. Czy juz cos wiemy dokładniej o dacie wydania pełnej wersji i oczywiście o finalnej cenie?
Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 L USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXII