Pomysł bardzo fajny, 1 i 2 super. Na pozostałych modelka bardzo dziwacznie ubrana. Rozumiem jaki był zamysł, ale koszulka xxl i szelki a'la stary dziadka jakoś dziwnie wyglądają.
ps. na ostatnim można by chyba tą metkę z misia usunąć....
|Canon|
Zdjęcia bardzo fajne, pokusiłbym się jednak o usunięcie tego wyflamastrowanego na ścianie wyrazu "hu.." ( nr.3)) Pomiędzy 4 a 5 lepsza jest 5. I jak już wspomniano - metka z misia na 12
5D [C BG-E4], 40D, 35 1.4L, 17-40L, C28-135, C85 1.8 , C-świecidełka i garść szpargałów...
halo halo, coś będzie z tych zdjęć?? czy do kosza ?
5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II
Trochę ożywię mój temat gdyż wleciało parę zdjęć które chciałbym pokazać do ewentualnej krytyki lub pochawałyProszę o opinię
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19. na temat tego zdjęcia chciałbym abyście się wypowiedzieli najwięcej
Piersi po części są zakryte na prośbę modelek![]()
5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II
czy ja wiem, czy te piersi są zasłonięte...
Poćwicz światło i układanie modelek. Lewa noga modelki po lewej, wciąganie brzuchów, układanie palców - diabeł tkwi w szczegółach. Chyba na razie porywasz się z motyką na słońce. Oświetlenie - w studio oświetlenie dwóch osób jest jakoś dwa razy trudniejsze niż jednej... i to widać po tym zdjęciu.
Światło masz ustawione tak by w miarę oświetlało modelkę po prawej stronie zdjęcia. Druga modelka Ci wlazła w to światło, modelka po prawej się wygięła i zrobiła dyg ze światła i wyszło takie niprzypiąłniprzyłatał z cieniami, kolorami i zróżnicowaną miękkością/rodzajami światła.
A jak koniecznie chcesz/musisz zasłaniać sutki badziewnymi gwiazdkami w procesie obróbki to znajdź mniej wstydliwe modelki...
Odniosę się tylko do pierwszych 12 zdjęć, gdyż w zestawieniu z drugą "porcją" ujawnia się w nich pewien potencjał. Próbujesz nam opowiedzieć dwie historie. O jedną za dużo. Nazwałeś cykl "Magda kończy dzieciństwo" i przy tym powinieneś zostać. Nie wiem skąd pomysł aby pokazywać wszystkie znane Ci techniki obróbki zdjęć, które tworzą drugie, zbyteczne opowiadanie. Zbyteczne przez brak konsekwencji. W miarę spójnie wygląda to od zdjęcia 4 do 9 ale pozostałe wprowadzają zbyteczny bałagan. Dużo lepiej by to wyglądało, gdybyś jeden rodzaj obróbki wybrał dla wszystkich zdjęć, zredukował liczbę zdjęć do 6-8 i zmienił chronologię. W tym momencie to sympatyczna, młoda kobieta zmienia się w dziecko i rusza w drogę z ukochanym misiem. Jedyną konsekwencją jest twarz modelki, jeden rodzaj emocji na wszystkich zdjęciach.
Co komu przeszkadzają szelki czy metka, nie wiem. Tak misie mają, jednemu wylata oczko, drugiemu odstaje metka![]()
EOS 5, 500N, 400D, 50D