Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [SaweK] Magda kończy dzieciństwo

Dopiero zaczyna Awatar sawek
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie [SaweK] Magda kończy dzieciństwo

Witam, proszę o cenne uwagi do wystawionych zdjęć

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.
    5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pomysł bardzo fajny, 1 i 2 super. Na pozostałych modelka bardzo dziwacznie ubrana. Rozumiem jaki był zamysł, ale koszulka xxl i szelki a'la stary dziadka jakoś dziwnie wyglądają.

ps. na ostatnim można by chyba tą metkę z misia usunąć....
    |Canon|

Dopiero zaczyna Awatar 4rtur4

Domyślnie

Zdjęcia bardzo fajne, pokusiłbym się jednak o usunięcie tego wyflamastrowanego na ścianie wyrazu "hu.." ( nr.3) ) Pomiędzy 4 a 5 lepsza jest 5. I jak już wspomniano - metka z misia na 12
    5D [C BG-E4], 40D, 35 1.4L, 17-40L, C28-135, C85 1.8 , C-świecidełka i garść szpargałów...

Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

halo halo, coś będzie z tych zdjęć?? czy do kosza ?
    5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawek Zobacz posta
    halo halo, coś będzie z tych zdjęć?? czy do kosza ?
    Coś będzie. Na pewno chcesz by za Ciebie wybierać?
    Podobają mi się nogi na 2. Podoba mi sie kadr centralny na 3. Reszta - sam wybierz najciekawsze.

Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

Trochę ożywię mój temat gdyż wleciało parę zdjęć które chciałbym pokazać do ewentualnej krytyki lub pochawały Proszę o opinię
    13.

14.

15.

16.

17.

18.

19. na temat tego zdjęcia chciałbym abyście się wypowiedzieli najwięcej
    Piersi po części są zakryte na prośbę modelek

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

czy ja wiem, czy te piersi są zasłonięte...
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawek Zobacz posta
    19. na temat tego zdjęcia chciałbym abyście się wypowiedzieli najwięcej
    Piersi po części są zakryte na prośbę modelek
    Poćwicz światło i układanie modelek. Lewa noga modelki po lewej, wciąganie brzuchów, układanie palców - diabeł tkwi w szczegółach. Chyba na razie porywasz się z motyką na słońce. Oświetlenie - w studio oświetlenie dwóch osób jest jakoś dwa razy trudniejsze niż jednej... i to widać po tym zdjęciu.
    Światło masz ustawione tak by w miarę oświetlało modelkę po prawej stronie zdjęcia. Druga modelka Ci wlazła w to światło, modelka po prawej się wygięła i zrobiła dyg ze światła i wyszło takie niprzypiąłniprzyłatał z cieniami, kolorami i zróżnicowaną miękkością/rodzajami światła.
    A jak koniecznie chcesz/musisz zasłaniać sutki badziewnymi gwiazdkami w procesie obróbki to znajdź mniej wstydliwe modelki...

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Odniosę się tylko do pierwszych 12 zdjęć, gdyż w zestawieniu z drugą "porcją" ujawnia się w nich pewien potencjał. Próbujesz nam opowiedzieć dwie historie. O jedną za dużo. Nazwałeś cykl "Magda kończy dzieciństwo" i przy tym powinieneś zostać. Nie wiem skąd pomysł aby pokazywać wszystkie znane Ci techniki obróbki zdjęć, które tworzą drugie, zbyteczne opowiadanie. Zbyteczne przez brak konsekwencji. W miarę spójnie wygląda to od zdjęcia 4 do 9 ale pozostałe wprowadzają zbyteczny bałagan. Dużo lepiej by to wyglądało, gdybyś jeden rodzaj obróbki wybrał dla wszystkich zdjęć, zredukował liczbę zdjęć do 6-8 i zmienił chronologię. W tym momencie to sympatyczna, młoda kobieta zmienia się w dziecko i rusza w drogę z ukochanym misiem. Jedyną konsekwencją jest twarz modelki, jeden rodzaj emocji na wszystkich zdjęciach.

Co komu przeszkadzają szelki czy metka, nie wiem. Tak misie mają, jednemu wylata oczko, drugiemu odstaje metka
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

6/10/12 mi się podoba

Uprawnienia umieszczania postów