Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Przenoszenie zdjęć na PC

Dopiero zaczyna

Domyślnie Przenoszenie zdjęć na PC

Witam. Szukałem podobnego tematu - znalazłem jeden, nieistniejący.

Pytanie: który ze sposobów przesyłania zdjęć na pc jest najlepszy/ najszybszy / najmniej awaryjny? Pytam, bo trochu czytałem na forum o problemach z kartami i aparatami po nieumiejętnym przesyłaniu zdjęć. Szczególnie chodzi mi o karty CF.

1. Przesyłanie za pomocą aparatu.
    2. Czytnik peryferyjny.
    3. Czytnik wewnątrz laptopa.
    4. Inny - jaki

Wiem, że jest jeszcze transmiter, ale ja takiego nie mam zamiaru posiadać.

Pozdr.

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Kiedyś przesyłałem za pomocą aparatu - zero problemów
    Teraz za pomocą czytnika (myślę, że wygodniej zwłaszcza przy kilku kartach) - zero problemów
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Domyślnie

Ja podobnie, z tym że, przy przesyłaniu za pomocą USB co jakiś czas zdjęcie kopiowało się uszkodzone do połowy, na karcie było "zdrowe" - trzeba było kopiować jeszcze raz.

Teraz za pomocą czytnika wbudowanego w kompa, akurat stacjonarnego, i bez problemów, i lepszy komfort, chwale sobie
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok, czyli jeśli różnicy nie ma, to powiedzcie, jak z prędkością. Wiem, że to przede wszystkim zależy od karty, nie ma co tu kryć. Ale przecież do pewnego stopnia, bo w końcu czytnik chyba jest szybszy niż aparat. Prawda to?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

kopiowałem z aparatu - teraz mam czytnik w kompie
    kopiowanie przez czytnik wewnętrzny znacznie szybsze niż z aparatu przez USB.
    Nie pamiętam dokładnie o ile szybciej ale na pewno dużo - bo przestałem zrzucać zdjęcia przez USB. Nie wiem jak z czytnikami na USB - te mogą być wolniejsze
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Ja mam czytnik na USB i też jest sporo szybciej niż przez aparat. Tylko że ja mam 30d z "wąskim gardłem". No i czytnik jest zdecydowanie bardziej wygodny w użyciu.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Oj, szybkość bardzo zależy od czytnika. Różnice bywają kilkukrotne. Mam czytnik Sandiska na kabel i jest błyskawica, mam czytnik w obudowie (Modecom jakiś) i idzie jak krew z nosa.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Szybkość - duża różnica na korzyść czytnika.
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Domyślnie

Najszybsze przez dobry czytnik USB.
    Przez kabel bezpośrednio z aparatu do kompa w moim przypadku ( 30D ) to zamuła na całej linii.No ale jak nie mam całej karty zapełnionej,tylko kilkaset Mb to wolę jednak nie wyciągać karty bo już za dużo naczytałem się o pogiętych pinach w slocie CF i tego następstwach (żytnia :-D )
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Uzależniony

Domyślnie

Zdecydowanie czytnik
    btw trochę dziwne, że:
    Cytat Zamieszczone przez ShedirAchird Zobacz posta
    ...Szukałem podobnego tematu - znalazłem jeden, nieistniejący...
    bo na forum jest od cholery na ten temat. Wpisz np. "jaki czytnik" w szukaczkę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów