Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wybór szkiełka

Silme
    Guest

Domyślnie Wybór szkiełka

Hej mam do was pytanko co proponujecie jako uzupełnienie canona 50d ze szkłami 17-55 oraz 85 1.8 potrzebuje czegoś nieco dłuższego. Wystarczy mi ogniskowa do 135 ale jak będzie 200 to nie pogardzę. Zastanawiam się nad kupnem tokiny 50-135 f2.8, sigmy 50-150 HSM, tamrona 70-200 f2.8 lub sigmy 70-200 f2.8 Sprzęt będzie używany na weselach (kościół oraz zdjęcia na sali przy stole) ludzie się często peszą obecnością fotografa dlatego szukam nowego szkła. Pytanie zadaję tutaj głównie z prośbą o ocenę napędów af... Optycznie wydaje mi się, że tokina i tamron są zdecydowanie lepsze od sigm. Najbardziej skłaniam się ku tamronowi ale boję się o ten AF. Uprzedzam, że canon 70-200 f2.8 nie wchodzi w grę gdyż jest za drogi Brak funduszy wynika z pewnego zakupu-nowej puszki 7D ponoć AF w nowym body jest bardzo dobre więc wydaje mi się, że tamron sobie poradzi. Co wy polecacie??

Domyślnie

Tele, kościół, dobry AF - 135L ??

Silme
    Guest

Domyślnie

no przy stole ze stałką nie bardzo można manewrowac

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Do "manewrów przy stole" to ani 135 ani 70-200 Z podanych przez Ciebie chyba tamron 70-200/2,8 jest najlepszy.

Silme
    Guest

Domyślnie

no z doświadczenia wiem, że z 17-55 nie powojuje... mimo wielu prób podejścia do pewnych osób nie da się im zrobić swobodnego zdjęcia a tele w mniejszy bądź większy sposób to umożliwi. Teraz tylko zagadka jak tami będzie śmigał na 7D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silme Zobacz posta
    no przy stole ze stałką nie bardzo można manewrowac

bzdura , trzeba sie nauczyc

skoro jednak nadal ci zalezy na zoomie ( chociaz 70-200 to przesada ) celowal bym w sigme 70-200
    no comment...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

a po co w ogóle kolejny wątek? http://canon-board.info/showthread.php?t=5085

Uprawnienia umieszczania postów