Pokaż wyniki od 1 do 10 z 208

Wątek: Canon PwerShot SX20

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

witam

temat widze troche umarł ale może ktoś mi pomoże

Nagrywałem ostatnio filmiki tym aparacikiem, były przerwy w nagrywaniu, plus z pojedynczych fragmentow jest troche klatek do wyciecia przed i po głównym wątku, w środku nic nie trzeba zmieniać oraz później wszystkie i te fragmenty połączyć w jedną całość .

Teraz jednak mam problem, nie moge znaleźć żadnego darmowego programu który by oferował możliwość wykonania takich zabiegów na formacie filmików z tego aparatu czyli MOV . Znalazłem jakieś do konwersji z MOV na MPG przykladowo, a potem do obrobki MPG ale juz sama konkwersja do MPG niszczy strasznie jakość a po otworzeniu tego MPG w programie do obróbki wyglada to już strasznie .
    Jest to wywiad, ma być połączony w spojna calosc, wyswietlony z laptopa na rzutniku wiec jakość musi być dobra, czasu brak a ja nie mam pojecia jak to poskładać w miare sensownie :/

Jeśli ktoś może polecić jakiś program w którym mógłbym to wykonać to bede wdzieczny za pomoc

pozdrawiam

Domyślnie

swojego czasu również chciałem przerobić film [formatu nie pamiętam] na DVD - nie jestem orłem i takich rzeczy nie robię na co dzień, a nie chciałem konwertować materiału najpierw na jeden format, aby później móc przerobić go w nero.
    znalazłem program dvdLabPro - potężny kombajn, obsługuje wiele formatów, kilka ścieżek dźwiękowych, pozycjonowanie listy dialogowej, tworzenie animowanego menu, rozdziałów i wiele innych.

jeśli masz problem z plikami MOV, to spróbuj, może ten program rozwiąże twoje problemy - tylko nie jest to wersja bezpłatna, a w sieci wszystko znajdziesz

Miasto
    Jelcz-Laskowice

Domyślnie

najprościej zrobisz to w Quick Time, tylko nie opamiętam czy musi być w wersji PRO. możesz wycinać dowolne fragmenty i łączyć w prosty sposób. Ja później przerabiam na MKV i odtwarzam bezpośrednio na TV.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi, mialem jednak problem z tymi programami a czasu brak wiec ostatecznie przekonwertowalem na MPG, sciagnalem movie makera i poskladalem w nim to wszystko do kupy, na szczescie po zapisaniu w movie makerze nie stracil az tyle na jakosci co w poprzednim programie ktory znalazlem do robienia filmikow z MPG .

ps: mam pytanko czy ten aparacik może zapisywać zdjecia w RAW ?

Domyślnie

może, lecz wcześniej musisz wgrać na kartę tzw. CHDK
    http://mighty-hoernsche.de/
    lecz na ten temat, jest obszerny wątek i do tego przyklejony
    http://canon-board.info/showthread.php?t=21097&page=35

Uprawnienia umieszczania postów