Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 208

Wątek: Canon PwerShot SX20

Domyślnie

1. nie wiem jak kika20, ale ja w trybie"auto" nie mam możliwości wywołania "makro".
    2. owa "lupa" to tylko podgląd czy masz wystarczającą ostrość i jak wyżej - ja w trybie "auto" nie mam możliwości regulowania ostrości, chyba, że kika20 pisała o innym trybie.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

1.No właśnie w "auto" "kwiatuszek" nie wyświetla się kiedy ja chcę a chyba jak obiekt jest blisko.Jak daleko to nie reaguje.W tym trybie (auto) "kwiatuszek" robi się sam jeśli zbliżam do obiektu,lub znika-jeśli oddalam.
    Może tak ma być? W trybie "P" opcje-makro,super m.. włączają się zawsze po naciśnięciu.W nikonie coolpix w "auto" zawsze po naciśnięciu "makro" mam je. Mogę poza tym zrobić (na nikonie) w auto zdjęcie z bliska ,z makro i zoomem,czyli znaczne powiększenie obiektu (jeśli ustawi się automatycznie ostrość bo światło np.odpowiednie).Czyli dokładniej i prościej(?) w nikonie zrobię z bliska powiększenie.To ciut tak ,jakbym oczekiwała,że canon z makro,z bliska,zrobi mi to co jest w lupce(powiększenie).W canonie z bliska (z zoomem i makro)nie wychodzą mi zdjęcia z powiększeniem.Nie chwyta ostrości.
    Okropnie piszę,ale dziekuję za odpowiedź.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Przesyłam link zdjęcia z nikona. Z bliska,z makro i zoomem (pajączek w rzeczywistości malutki).Nie artystyczne,przez szklankę,ale chodzi o fakt.Bez kadrowania i powiększania na kompie.
    http://picasaweb.google.com/10700365...181146/Pajuny#
    Ostatnio edytowane przez sulichna ; 03-06-2010 o 15:04 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Sanok

Domyślnie

ha ha widze ze kazdy się zrozumiał,ale ja nie pisałam ze w trybie auto tylko ogólnie.
    SX 20 + raynox 250 DCR

“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”

Domyślnie

cóż mogę więcej napisać. mając na uwadze informację:
    Cytat Zamieszczone przez sulichna Zobacz posta
    Jestem straszną amatorką.
    mogę tylko doradzić: jak masz możliwość, wydrukuj sobie instrukcję, którą masz na CD, idź w plener i czytając rób zdjęcia. a jak przeczytasz instrukcję, to zrób to jeszcze raz ;-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Właśnie.Jadę w plener a instrukcję wydrukuję.
    Bardzo Wam narazie dziękuję)

Miasto
    Sanok

Domyślnie

ludziska pomóżcie.
    Kupiłam adapter jjc do tego canon i za cholerę nie mogę go wkręcić , miał ktoś taki przypadek?
    Zakładając tulipan dochodzi on z każdej strony i wtedy go zakręcam na bagnet bez najmniejszego problemu , a jak wkrecam ten adapter nie dochodzi on z jednej strony i nawet na siłe go się nie da wkręcić. help.

rdcom czy Ty miałeś taką sytuacje?

pozdrawiam i dziękuje.
    SX 20 + raynox 250 DCR

“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”

Miasto
    Wrocław/Poland

Domyślnie

Ponawiam prośbę o kilka(naście) zdjęć zrobionych sx20is. Łamię się czy kupić go czy też czekać aż uzbieram na lustrzankę, np. eos 550d. Moj email jerzyjb@data.pl

Domyślnie

kika20, może pytanie nie jest do mnie skierowane, ale może pomogę.
    u mnie redukcja elegancko pasuje - tak jak sam tulipan.
    tulipan jednak leciutko przekręcam, tak jakby sama redukcja była lepiej spasowana.
    nie mam jednak żadnych problemów z założeniem jak opisujesz.

JerzyR - coś ci wyślę. sprawdź wieczorkiem pocztę.

Miasto
    Sanok

Domyślnie

Dzieki wielkie za odpowiedz, chyba trafiłam na feler, bo sprawdziłam w sklepach na innych aparatach i nie pasował na ani jeden ;/ . Właśnie tulipan super wchodzi a adapter ni jak sie nie da. Wogóle nie pasuje na luzie.
    SX 20 + raynox 250 DCR

Aspire4
    Guest

Domyślnie

witam
    Podpinając się do tematu...
    Pomógłby mi ktoś w zlokalizowaniu, w jakim sklepie internetowym mogę kupić redukcję i filtr polaryzacyjny aby pasował do sx20? Czytałem na str.2 post "pro_fill" i chciałbym zakupić polar i redukcje ale nie mam pojęcia gdzie
    proszę o pomoc...
    pzdr.

Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów