Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 208

Wątek: Canon PwerShot SX20

Miasto
    Sanok

Domyślnie

juz wiem dlaczego tak było, dzień wcześniej tryb był nocny i zapomniałam przestawić ;/ trudno bo straciłam tyle fajnych zdjęć, dzięki za podpowiedzi

Miasto
    Sanok

Domyślnie

juz wiem dlaczego tak było, dzień wcześniej tryb był nocny i zapomniałam przestawić ;/ trudno bo straciłam tyle fajnych zdjęć, dzięki za podpowiedzi :-D

-------------------

ludziska ja jeszcze z zapytaniem :
    powiedzcie mi czy takiż wpis na allegro to ściema czy prawda ?
    Aparaty Canon SX 20 IS, SX 10 IS oraz SX 1 IS nie mają możliwości stosowania filtrów do aparatów!!! Posiadają koncentryczne pierścienie, aby dekielek obiektywu nie spadał. To nie jest gwint na filtry.

Nie wkręcaj na siłę filtrów do swojego aparatu.
    Grozi to uszkodzeniem aparatu (co może skutkować nieuznaniem w serwisie naprawy gwarancyjnej, jak również uszkodzeniem gwintu na samym filtrze. Wielu osobom udaje się "wkręcić" filtr do obiektywu, jednak w większości przypadków to jest niewykonalne, a tak wkręcony filtr jest krzywo założony.
    zalezy mi na kupnie flitru uv i polaryzacyjnego i już nie wiem czy bede musiała kupic jakiś dodatkowo adapter czy da się to wkręcić na aparat.

ps jaki w końcu ten rozmiar 52 czy 58?
    zależy mi żeby nie był on wewnątrz, tylko na zewnątrz.

ale namieszałam, mam nadzieje, że coś z tego zrozumiecie
    SX 20 + raynox 250 DCR

“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”

Dopiero zaczyna

Domyślnie

rozmiar 52 chętnie odstąpię przejściówkę do aparatu SX20 z możliwością montowania filtrów 58. Bardzo dobrze dopasowana idealnie pasuje

Domyślnie

kika20, zajrzyj na druga stronę tego wątku.

Miasto
    Wrocław/Poland

Domyślnie

Witam,
    Posiadam Canona A620 od ok. 5 lat, ale rajcuje mnie ultrazoom, tj. Canon sx20is. Czy może mi ktoś podesłać kilka/kilkanaście zdjęć zrobionych w różnych warunkach (ISO, ZOOM, dzień/noc). Filmy widziałem na utube - są ok. Z góry dziękuję. Email bez ograniczeń: jerzyjb@data.pl
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czy sx20is posiada lampkę /światełko/ do łapania ostrości w nocy?
    Ostatnio edytowane przez JerzyR ; 02-06-2010 o 00:26 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JerzyR Zobacz posta
    Czy sx20is posiada lampkę /światełko/ do łapania ostrości w nocy?
    potwierdzam, "światełko" jest zielone :-D
    gdy do obiektywu dociera za mało światła, to czujnik uaktywnia to "światełko".

Miasto
    Sanok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pro_fill Zobacz posta
    kika20, zajrzyj na druga stronę tego wątku.
    dzięki bardzo już doczytałam i dzisiaj w sklepie sprawdziłam, nakręcić się nie da ;/ bez adaptera

jeszcze jedno pytanko, czy ktoś używa zaślepki na gorącą stopke ?

czy jest tak jak gosc pisze ze

Zaślepkę stosujemy gdy aparat jest wyłączony. Natomiast gdy włączamy aparat należy delikatnie uchylić zaślepkę by czujniki w aparacie nie wykrywały zaślepki jako lampy błyskowej.
    SX 20 + raynox 250 DCR

“Amator martwi się o sprzęt, profesjonalista martwi się o kasę, a mistrz martwi się o światło.”

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kika20 Zobacz posta
    dzięki bardzo już doczytałam i dzisiaj w sklepie sprawdziłam, nakręcić się nie da ;/ bez adaptera

jeszcze jedno pytanko, czy ktoś używa zaślepki na gorącą stopke ?

czy jest tak jak gosc pisze ze
    chętnie odstąpię adapter z filtrem

Miasto
    Poznań

Domyślnie głupie pytania

Witam Wszystkich
    Od wczoraj posiadam ten aparat i ciągle czytam i czytam.Jestem straszną amatorką.Postaram się jak najrzadziej pytać o rzeczy dla wszystkich oczywiste,ale nie mogę się powstrzymać.
    1.W trybie "auto" funkcja makro włącza się kiedy aparat uzna za stosowne? Nie zmienia się zawsze kiedy nacisnę"macro"? W poprzednim,prostszym nikonie zawsze mi się włącza ,kiedy nacisnę.Dołączona instrukcja nie wyjaśnia mi tej kwestii.
    2.W trybie w/w pojawia się lupka,ale zdjęcie nie robi się w takim powiększeniu,
    jakie lupka pokazuje.Czy to służy ocenie jakości szczegółów i jest potrzebne do wykadrowania na kompie interesującego nas fragmentu? W nikonie robiłam z bliska obiekt, makro,powiększenie i zdjęcie wychodziło takiego powiększenia,jeśli oczywiście aparat ustawił do tego poprawną ostrość.

Początki są trudne:-?

Miasto
    Sanok

Domyślnie

1.Tryb auto to tryb auto, nic on nie ma do makro. włączasz go sama tym kwiatkiem wybierając marko lub super makro .
    2.Lupka ? hm masz chyba na mysli ustawienie ostrości , które pojawia sie w takim kwadraciku na środku, regulujesz ją pokrętłem .

o to chodziło ??
    SX 20 + raynox 250 DCR

Strona 14 z 21 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów